'Zombie Bloodbath' (1993)

odabrao: Arminio


A lijepo su mi govorili...

Tata, mama i sin...
Tata, mama i sin...

Al' ja se budaletina moram osobno uvjeriti... I stvarno! Znate one jadne homemade video zombie pokušaje koji kipe sa prepunog Youtubea? E ovo izgleda baš tako - "ajmo nas par dobrih frendova sa prijateljima iz škole snimiti zombi hororac"! Samo što traje nešto više od sata, u igri nije par frendova nego (po nekim informacijama čak) 700-tinjak statista (iako u filmu ne vidim ništa osim manjih ili većih hrpica uglavnom istih zombija tako da mi nije jasno gdje se skrio ostatak) i nastalo je dok Youtube još nije bio ni u planu...
Počinje in the face scenom žustre rasprave grupe nekakvih inženjera u nuklearnoj elektrani (he he, originalno nema što! :))) ) koju napada horda divljih "zombija" pozombljenih otrovnim isparenjima iz nuklearke a koja pak istovremeno "tope" ostale žrtve u impresivno dugim kadrovima gdje jadne "glumce" netko off screen polijeva kečapom, mlijekom, majonezom i sličnim prehrambenim artiklima široke potrošnje kako bi sve nalikovalo na, valjda, rastapanje a'la 'Street Trash'!? Nakon toga sve tone u teško prepričljivu radnju jer je praktično ni nema a sve se sastoji od redaljke: netko bježi, uhvate ga zombiji, ili pobjegne pa ga uhvate poslije ili pokušava skužiti što se događa pa ga uhvate zombiji ili se brani odjednom misteriozno stečenim poznavanjem kung fu vještina (pa ga, naravno, uhvate...) itd... I to sve totalno nemaštovito snimljeno sa glumom koja se sastoji u doslovno, recitiranju (nenamjerno) ultrasmiješnih i krajnje nevjerojatnih dijaloga (ne, nemam namjeru baciti citate jer se nema što izabrati - svi su favoriti! :)
Pa zar ne rekoh da izgleda kao silom rastegnuti youtubeovski kućni srednjoškolski zombi video?

Masovka
Masovka
Doručak
Doručak

U tekstovima po bespućima Interneta, redatelj Todd Sheets tvrdi da je ovo čudo zapravo bio tek trening njegove predstojeće karijere pa je, kao, opravdano loše. No s obzirom da mu je (prema IMDB-u) ovo 23. film, mislim da se u 22 pokušaja već trebao naučiti kako se to radi. U to vrijeme počinjali su i Ittenbach i Schnaas bruseći zanat svojim homemade gorefestovima. Ali, znali su što rade i kako gledatelju isporučiti ništa i to dovoljno zanimljivo da se i ništa može odgledati (bar uz urnebesan smijeh ako već ništa drugo). Nema tu čak ni šarma jednog 'Zombie Genocidea' - kućnog srednjoškolskog zombi horrora koji za razliku od ovoga ima bar atmosferu i činjenicu da je montiran pause-rec načinom, direktno u kameri što ga već u startu čini jako zanimljivim. A ovaj početak Sheetsove 'Zombie Bloodbath' trilogije samo majka može voljeti (u ovom slučaju tata Todd :) ) ili poneki okorjeli debelokožni ljubitelj party-trash-moronerije. Jer ovo je zlatni rudnik besmisla i "kuhinjskog" gorefesta.Kakvi li su tek nastavci?

Ručak
Ručak
Večera
Večera

Image


Facebook komentari
Komentari (4)add comment

HorrorHR said:

...
Ćaćina fudba je spektakularna :)
24.03.2009. u 12:34 h

sandi mance said:

...
zaaaakon!XD
24.03.2009. u 13:04 h

Arminio said:

...
A ne znas tko je od koga stariji a bogme ni tko je ciji/cija ćaća/mama/sin jer svi izgledaju mladje/starije nego sto bi bilo logicno |o)))
24.03.2009. u 14:05 h

Tomislav said:

...
hehe, ja gledao samo drugi, po ovom komentaru nije bilo nikakvog pomaka od prvog, izgledaju isto
24.03.2009. u 15:51 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl