'Zombieland' (2009)

odabrao: Velimir


Dobrodošli u Zombieland
Dobrodošli u Zombieland
Fun, fun, fun!

Konačno, barem jedan film koji ispuni sva očekivanja, u ovoj inflaciji loših horora i posljednjih nekoliko godina pretjerano mediokritetskog prežvakavanja zombi-koncepta – 'Zombieland' je fenomenalna moderna road-movie-horor-komedija u kojoj sve funkcionira po peesu, od smijeha do horora, tj. od dobrih šala do krvi.

Priča je standardna – Ameriku su izjeli živi mrtvaci, brzi i agresivni kanibali, šireći virus sve dok nije ostalo svega nekoliko preživjelih, koji tumaraju postapokaliptičnim ulicama u potrazi za oazom mira; sve to s malo 'Zombie Survival Guidea' i klasične komponente 'post-teen filma'. Recimo to ovako – 'Shaun Of The Dead' bio je tipično britanski, baš kako je 'Zombieland' tipično američki, što se nekima možda i neće previše svidjeti, ali hej, svako kulturno djelo održava kulturu jedne zemlje, a ovaj ima sve temeljne odlike američke pop produkcije, prije svega neprilagođenog mladolikog geeka i neprilagođenog mačo redneka u klasičnom suprotnosti-se-privlače buddy-buddy konceptu, podebljanom jednako klasičnom ljubavnom komponentom u formi lijepe djevojke rezervirane za našeg dežurnog geeka, djevojke kakvu u normalnim okolnostima on nikada ne bi zbario. Pa onda kažu da invazija zombija nema svojih lijepih strana?

No bitno je samo to kako se sve to 'već viđeno' ovog puta servira za gledanje, a 'Zombieland' je jednostavno dobro režiran, superzabavan i uz sve to, traje svega osamdesetak minuta, baš kako treba.

Heroji
Heroji
Bill Murray kao zombi-Bill Murray
Bill Murray kao zombi-Bill Murray

ImageFacebook komentari
Komentari (6)add comment

seppuku82 said:

...
U zadnjih godinu dvije sam izbjegavao zombie filmove, (ma zapravo, izbjegavao sam horror zanr generalno, uz par izuzetaka naravno). Ali ovo zvuci dobro, i zabavno, tako da ga namjeravam ovjeriti cim se dokopam neke gledljive kopije. Plus, ovo je jedinstvena prilika za vidjeti zombificiranog Murraya :))
06.11.2009. u 16:27 h

Dečko koji obečava said:

...
mene nije baš oduševio. mogao je biti i puno bolji. ali da, zabavan je i više nego gledljiv, što se ne može reći za većinu ostalih novijih zombie filmova.
07.11.2009. u 16:03 h

Velimir said:

...
nisam ni ja oboren s nogu, ali dobio sam što sam očekivao - brzopoteznu zabavu sa zombijima. baš kao što kažeš, u zadnje vrijeme ovakvi filmovi ne samo da nisu zabavni, već ni gledljivi pa je ovo fina promjena.. :)
07.11.2009. u 17:01 h

Dečko koji obečava said:

...
najgore je što mi se tema "Ghostbusters" vrtila u glavi 3 dana nakon gledanja!:-)
07.11.2009. u 17:15 h

Goran said:

...
uvodna špica s metallicom mi je super :)
08.11.2009. u 13:34 h

Gorilla Gringo said:

...
da, uvodna špica je genijalna :)
08.11.2009. u 19:40 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 4 dana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. 10:39 AM
Prije jedan tjedan
Prije 2 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 3 tjedana
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl