'Waz' (2007)

odabrao: Velimir


Posljedice girl powera i genetike
Posljedice girl powera i genetike
Krvav i brutalan urbani nihilizam.

Negdje sam pročitao da je ovo jedan od najnasilnijih filmova ikada snimljenih – teške riječi, svakako, i automatski razlog za brzu provjeru. Ono što mi nije palo na pamet jest da je tako nešto pisalo u britanskom mediju, a da je ovo britanska produkcija. A svi znamo koliko Britanci vole pumpati svoje... Iako, njujorški seting i savršena rekonstrukcija američke spike čine ovo pravim američkim gradskim filmom. Što je itekako veliki uspjeh za nešto što je snimano u Belfastu!

OK, dakle, 'Waz' nije najnasilniji film svih vremena, niti je pri vrhu takve kategorije, ali da je brutalan i krvav nastavak fascinacije mučenjem i 'velikim odlukama' inspirirane uspjehom filmića zvanog 'Saw', to svakako.

Sve počinje otkrićem ženskog leša na čiji je trudni trbuh urezan tajanstveni WAZ. Koji trenutak, izmrcvareni leš i Dawkinsova genetika kasnije i potraga za serijskim ubojicom pretvara se u mješavinu krimića i torture porna.

Rezultat je sasvim dobar, napet, mračan i stajliš triler dijelom inspiriran i Fincherom. Malo bolja gluma, doduše, ne bi škodila...

Film prepun izmrcvarenih leševa, kao da gledate CSI
Film prepun izmrcvarenih leševa, kao da gledate CSI
Uvijek boli za gledat
Uvijek boli za gledat

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
zutititl