"Zona mrtvih" - bio sam "zombi extra" - dan drugi

odabrao: Arminio


14.06.2008. (subota 14. :) )

Novo značenje termina 'Bad Cop'
Novo značenje termina 'Bad Cop'

Danas šminkanje kreće sat vremena kasnije jer na repertoaru je samo desetak preciznih i dvadesetak "brzih" maski (samo jednostavni makeup i "maskembal" gumene). No, radi se i "karakterni zombi makeup" za glumce i likove koji imaju zombi-ulogu a ne samo statiranje. Posao oduzima dosta vremena jer maske moraju izgledati isto kao u već snimljenim kadrovima ili u većem stupnju "zombifikacije" (gnjusnosti) - ovisno o liku i sceni u kojoj se tko pojavljuje pa na jednoj masci radi i do tri FX šminkera. Ja sam danas u "normalnom" izdanju - bez šminke, samo gost na setu a igrom slučaja "unaprijeđen" u pomoćnog snimatelja "making of-a". Naime, snimaju se intenzivne akcijske scene sa nekoliko kaskadera i pucnjavom (nastavak od jučer) i ponovo paralelno na dvije lokacije pa me službeni fotograf, "behind the scene" snimatelj i imenjak polovice autorskog tima Žutog titla, Marko, koji uz sve to ima i jednu od zombi uloga pa na setu fotografira i snima u potpunom makeupu (ludilo! :))) ), zamolio da pripomognem snimajući Foreeove i Rosove zadnje scene. Tko zna - možda nešto upadne i na DVD izdanje! :)

Foree je sjajan! Pristupačan, razgovorljiv, uvijek spreman za zezanciju, komentiranje snimljenog i fotografiranje sa svakim, ali vrlo profesionalan i pedantan (u stanju je ponavljati istu scenu do savršenstva). Inače, u 30 godina od "Dawn Of The Dead", nabacio je nešto kila viška što to mu uopće ne odmaže da sam izvodi kaskaderske scene. Prošli dan visio je i skakao vezan za veliki kran a danas snima "bliski susret" sa pozombljenim policajcem (genijalni Bojan Dimitrijević)! Bojanu je na kraju skoro uništen makeup a za uspomenu mu ostala velika masnica od Foreeovog stiska... Što bi Lloyd Kaufman rekao, sve za umjetnost! Jer kadar je fenomenalan i završen velikim pljeskom i ovacijama svih prisutnih.

I staro...
I staro...
...i mlado
...i mlado

Pedesetak metara dalje, ispred kamere B, i Kristina Klebe pokazuje da zna znanje uz pumpericu i pištolj a Emilio koristi kombinirani arsenal: hladno - za "prsa u prsa" i vatreno za rešetanje neumorne grupe zombija... U scenu uskače i lokalni ženski punk-rock band simpatičnog imena "Vibratorke" ( :) ) koji, inače, radi soundtrack za film. Cure padaju pokošene Klebinim rafalima kao i, u krajnje "politički nekorektnoj" (čitaj, "baš onakvoj kakve najviše volimo" :) ) sceni, grupa djece zombija. Osnovnoškolci su bili nenadmašne zvijezde dana - nevjerojatni u svakom pogledu, jezivog izgleda i nabijeni neviđenim entuzijazmom, natjecali su se tko će bolje padati i atraktivnije ispljunuti krv simulirajući pogotke uz instrukcije kaskadera koji su im pokazali kako se to radi... A izveli su sve to skroz profesionalno i ostavili cijelu ekipu bez teksta...

Na sigurnoj udaljenosti...
Na sigurnoj udaljenosti...
Zvijezda dana
Zvijezda dana

Za razliku od već ranije snimljenih akcijskih scena (bilo je eksplozija, jurnjava, krvave pucnjave...), današnja akcijada je relativno blaža jer iza nje slijedi snimanje ultragore rezultata pucačine i vitlanja hladnim oružjem: hiperrealistične glave napunjene eksplozivom, ekstremiteti, unutarnji organi i ostalo što je Lakobrija i njegov tim u suradnji sa pirotehničarem unaprijed pripremio za "gorefest session" koji slijedi u nastavku dana. No snimanje se oteglo jer opet je počela kiša i sve se pomaklo za nedjelju tako da ću, kao i vi, ovo vidjeti tek u filmu (ili ranije ako užicam snimku "making of-a" :) ).

Ovo ide na uramljivanje pa na zid...
Ovo ide na uramljivanje pa na zid...

Dva dana čistog zombi ludila kojega je eto i Žuti titl bio dio. Snimanje je završilo 20. lipnja a sve skupa trajalo je oko 5 tjedana i nakon svega viđenog iz prve ruke na samom setu i iz spomenutih fotografija i "iza kamere" materijala (jer, kao što rekoh, scenarij nisam želio čitati i spoilati si film), čini se da će ovo biti fenomenalna, jako dinamična i fantastičnim (gnjusnim) goreom krcata horror akcijada. I kako redateljski dvojac naglašava, stvarana od fanova žanra za fanove žanra - što je odlična preporuka.

Nakon zadnje klape, Foree mi se potpisao na majicu (ne, neće završiti na eBayu... :) ) a zatim se sa svima pozdravio uz "Vidimo se u nastavku"! A tko zna - možda dočekamo i trilogiju! :)
No pričekajmo kraj godine kad "Zona mrtvih" dolazi u kina. Za sada će i to biti dovoljno iako nama zombija nikad dosta...

Bio sam "zombi extra" - uvod
Bio sam "zombi extra" - dan prvi
Bio sam "zombi extra" - video


Mini "behind the scene" foto galerije: Još o "Zoni mrtvih" pročitajte ovdje:
Fotografije sa snimanja teasera
Promo teaser
Mini fotogalerija
Službene stranice
Facebook
Image


Facebook komentari
Komentari (1)add comment

Dzenan said:

...
Ko ce docekati kraj godine :'(
24.06.2008. u 00:13 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Kepi je postavio/la novi avatar. Lis 15
Prije 3 tjedana
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Marko je dodao/la novi video Burke and Hare Trailer (2010) Lis 05
Prije 1 mjesec
Marko je dodao/la novi komentar na video Rammbock Trailer Ruj 27
 
zutititl