'The Beasts' (1980)

odabrao: Velimir

Crvenilo za obraze
Crvenilo za obraze
Rape & revenge na HK Cat III način.

Grupica degenerika dane provodi kasapeći svinje, igrajući se zmijama i pecajući kokoši (doslovno), a kada u njihovu šumu zađu tinejdžeri željni kampiranja i dobrog provoda u divljini, seljačine pronađu novu igračku – jednu djevojku brutalno siluju, a njezinog brata ubiju bacivši ga na zašiljene bambuse, izrezanog nožem i sa zmijom kao šlagom na torti egzekucije.

Dobrodošli u hongkonšku inačicu rape & revenge žanra, koja kombinira snažne utjecaje klasika kakvi su 'The Hills Have Eyes' i 'Deliverance' s 'I Spit On Your Grave' i hrpetinom drugih r&r filmova (o nekima smo u usporednom testiranju pisali i u Povratku Žutog titla), a u kojoj osvetu nakon zločina (i oslobađajuće sudske presude) obavlja otac žrtava, eliminiravši jednog po jednog na maštovite načine.

'The Beasts' nije ništa pretjerano bolji, okrutniji i zanimljiviji od milijun i jednog američkog ili europskog naslova u žanru koji je dominirao filmskom eksploatacijom (pa u nekim slučajevima i mainstreamom) sedamdesetih i jednog dijela osamdesetih, ali je neizbježan dodatak na polici svih skupljača Cat III klasika, koji se gledaju čak i po cijenu toga da oćoravite piljeći u nesnosni bijeli titl bez ruba, poznat s većine starih HK VCD izdanja (pa tako i ovog).

Rape (prije revenge)
Rape (prije revenge)
Rednek nejšn
Rednek nejšn

Image
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.

busy
 
zutititl