head-bg-21.jpg


'Blastfighter' (1984)

Ubijem te pogledom. I brkom. I pištoljem.
Ubijem te pogledom. I brkom. I pištoljem.
Bavina osvetnička hiksploatacija.

Jedan od zabavnijih izleta Lamberta Bave u Ameriku rezultirao je ovim klasikom B-akcijade, hiksploatacijskog spektakla s pričom o Jakeu 'Tigeru' Sharpu (brkati Michael Sopkiw), tipičnom ejtiz antiheroju, bivšem policajcu koji odsluži nekoliko godina zbog osvete – ubojstva ubojice svoje supruge.

Konačno na slobodi, odlazi na selo, u američku pripizdinu kojom vladaju psihopatski i do zuba naoružani redneci i poluretardirani svirači bendža – jasno je da u takvoj slici stvari ne može imati svoj mir pa osim što ga progone uspomene iz prošlosti, progoni ga i sadašnjost, tj. skupina rednek-kriminalaca koja ubija jelene ne bi li njihove dijelove prodavala Kinezima za medicinske svrhe. Negdje usput pojavi se i njegova izgubljena kćer, koju molestiraju i ubiju, naravno, pa naš Tiger, opet naravno, kreće u nezaustavljivu i nemilosrdnu osvetu, po drugi put u životu...

Upravo tako, svega je tu nakrcao gospon Bava, u manje od sat i pol, a sve to snimljeno je na klasičan način šlampave, koliko i divno pretjerane talijanske eksploatacije, s idiotskim soundtrackom, kompilacijom klišeja, genijalnim i naglim izljevima ultranasilja te nenamjernim komadima komedije, uzrokovane kako suludim situacijama, tako i urnebesnim dubbingom. Plus sačmarica-snajper koja otkida ruku i rekordna količina eksplozija u meganabrijanom ramboidnom finalu! Prodano!

Đe ste seljačne!
Đe ste seljačne!
Poklon za dobrodošlicu
Poklon za dobrodošlicu

ImageFacebook komentari
Komentari (2)add comment

Goran said:

...
Kad smo već kod redneka evo jednog kojem je sjekira pala u med:
http://dnevnik.hr/vijesti/zani...jetu.html
23.04.2010. u 19:39 h

se7en said:

...
zube ne smije popravljat...
23.04.2010. u 20:09 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.