head-bg-29.jpg


'Drop' (2009)

I kolcem i lancem i palicom. U glavu.
I kolcem i lancem i palicom. U glavu.
Udri, brate!

Sva sreća pa u Japanu nema dječje pravobraniteljice – možda zbog toga snimaju ovakve tinejdžerske filmove, koji u osnovi jesu za klince, ali svakako ne za bilo koje. Drugim riječima, klasificirajte ovo pod 'Crows Zero', s kojim iako ne dijeli poetiku, dijeli estetiku – prije svega polunadrealni svijet ultranasilja, u kojem ljudima ne bude ništa ni nakon što ih deset puta premlate metalnom šipkom.

A i nije ga režirao Miike, što ne znači nužno da nije toliko dobar (iako nije), već jednostavno drukčiji, kao mješavina nevjerojatnih makljaža (scena upada kroz prozor i šore u restoranu je fantastična), rastegnute drame i komedije, s puno verbalnog humora koji se izgubi u (traljavom) prijevodu.

'Drop' je mangoidna saga o mladcu koji odluči raskinuti s 'normalnim' životom i postati delikvent, član školske bande, jako zabavna i sa sjajnim cameo uletima (Kenichi Endo kao yakuza i Sho Aikawa kao detektiv!), iako je dva sata ipak malo previše pa nakon sredine neminovno padne. Svejedno, vrijedno je gledanja.

Kume, pošto cigla?
Kume, pošto cigla?
Za ljubitelje golotinje
Za ljubitelje golotinje

Image Image



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.