head-bg-31.jpg


'Caterpillar' (2010)

'Caterpillar' (2010)Ero guro ludilo kojim je Koji Wakamatsu zaradio nominaciju za berlinskog Zlatnog medvjeda!

Isplatilo se i ove godine navratiti na filmski festival u Ljubljanu te na velikom platnu konačno pogledati 'Caterpillar', novo djelo našeg starog znanca po imenu Koji Wakamatsu – 'Caterpillar' ('Imomushi' / 'Gusjenica') jedna je od najpoznatijih priča u opusu Edogawe Rampa – možda ste čitali literarni izvornik, možda ste čitali o njemu, a možda ste čak i bacili oko na nedavnu Maruovu stripovsku verziju. No zasigurno ste gledali Satovu pomaknutiju adaptaciju u 'Rampo Noir' – doduše, Sato je bio bliži duhu izvornika, kao i samom sebi, dok je Wakamatsu ostao prvenstveno dosljedan sebi pa cijeloj stvari dodao puno veći politički i antiratni kontekst.

Wakamatsu je tako priču o ženi (Shinobu Terajima, dobitnica Srebrnog medvjeda za ovu ulogu!) vojnog invalida, koji se vraća kući s fronte gluhonijem te bez ruku i nogu, 'očistio' od elemenata rađanja sadizma kod naizgled normalne i drage supruge (a na kojima počiva Rampova priča) te ju pretvorio u neku vrstu mješavine osvete, ero guro eskapada (žestoki snimci seksa između žene i invalida!), simboličke božje kazne za ratne zločine i nimalo tihu kritiku japanske militarističke psihopatologije. Sve to s DV kamerom, niskim budžetom i hrpetinom iskopina iz audio i video arhive razdoblja japanskog vojnog ludila.

Rezultat je jedinstveni, tako 'vakamatsuovski' politički pamflet umaljan u ero guro, impresivan u tome koliko je s niskim budžetom i skromnim setingom ostvario svoje ambicije te svakako jedan od filmova koje morate pogledati. Ne samo ako volite Rampa i Wakamatsua, već da posvjedočite prvom ero guro filmu svih vremena koji je zamalo osvojio prestižnu nagradu na jednako prestižnom filmskom festivalu!

 



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.