Home Arhiva a-b-c-d-e ‘Camp Dread’ (2014)

‘Camp Dread’ (2014)

‘Camp Dread’ (2014)
1
0
Pištolji u slasheru?? Daj ne jebi...
Pištolji u slasheru?? Daj ne jebi…

Skupina mladih u reality showu postaje žrtvom…

…OK, OK, prije nego odmah prestanete čitati – da, znam, koncept smo vidjeli i prežvakali već i previše puta, ali na ‘Camp Dread’ treba obratiti pažnju iz dva razloga: Eric Roberts glumi redatelja horora! A i produkcija je donekle na razini, što je pravo osvježene u poplavi STV smeća koje izgleda kao snimke sa svadbe provučene kroz jadni filter, što je posebno pohvalno ako znamo da reality podloga može podnijeti i daleko jeftiniju i šlampaviju kombinaciju set dizajna i kamere.

Drugim riječima, ‘Camp Dread’ se trudi biti suvremena posveta starim kamperskim slasherima osamdesetih. Uspijeva li u tome, e to je već druga priča – istina, većina kamperskih horora, od ‘Petka 13’ pa naovamo, jest prilično negledljiva i svodi se na dva do tri kila u zadnjoj trećini, nakon maratona ničega. Možda je zato i ‘Camp Dread’ jedna velika gomila praznine, bez inspiracije, bez duše, bez adrenalina, krvi, ideja… ičega. Što je fascinantno ako znamo da su očita inspiracija bila stari gory slasheri i ‘Battle Royale’.

Kako netko uspije napisati i snimiti film u kojem se ništa ne događa? Nema čak ni golih sisa, a ono malo krvi kojom je ovaj horor prošaran nabijeno je sve zajedno u minutu očaja, snimljeno tako da se ne vidi da ne znaju što rade. Baš šteta.

Ljepotica i zvijer
Ljepotica i zvijer
Suma sumarum
Suma sumarum

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT