head-bg-36.jpg


'F' (2010)

Nove dimenzije školskog nasiljaJoš jedan hoodie horor!

Britanija i dalje dere po svome – nakon 'Eden Lake', 'Harry Brown' i 'Cherry Tree Lane', stigao je još jedan primjerak podžanra koji je imenu unatoč zapravo triler, ali u svakom slučaju fenomen iznikao iz eksploatacije crne kronike, mračnih statistika engleskog društva i čistog žutila čuvenih otočkih tabloida. Klinci i dalje nisu u redu, ukratko rečeno, a i ovog puta nisu ni odrasli – zbog klinaca.

U ovom slučaju to je školski profesor koji postaje žrtvom nasilja učenika, nakon čega  mu se život potpuno raspada. No to je samo početak, jer nakon uvodne drame i trilerističnog zapleta, počnemo skretati u pravcu blesavog slashera (s užasno iritantnim zvučnim efektima i glazbom na kilovima), nakon čega, da nastavimo sa žanrovskim nabrajanjima, dobijemo solidni čušpajz, još jedan o ubojitom pubertetu.

Hej, nije ni 'Harry Brown' ni 'Eden Lake' i ako ćete tražiti dlaku u jajetu, naći ćete cijeli busen, ali jest samo (taman!) 75 minuta gledljive zabave. U isto vrijeme i obavezan dio mozaika za skupljače svega što dolazi iz novog vala filmova s kapuljačama.

One dolaze – kapuljače!

Ne, ovo nije učenica, već učiteljica!

 

 

 

 

 

 



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.