head-bg-32.jpg


'Surveillance' (2008)

Tko je kiler s maskom?
Tko je kiler s maskom?
Jednostavno genijalno.

Kad sam u Cannesu uspio propustiti novi film Jennifer Lynch, njezin prvi nakon 15 godina, bio sam tužan sve dok se nisam sjetio da ću ga ionako kad tad pogledati – nažalost, ne na velikom platnu, što svakako zaslužuje, ali srećom dočepao sam ga se još ove godine, što ga čini jednim od kandidata za listu najboljih u zadnjih 365 dana. Jer ovo je stvarno, stvarno iznenađujuće sjajno.

Jennifer je od tate itekako dobro naučila kako s lakoćom i jedinstvenim stilom oslikati sjebanost provincijske amerikane, a od tate je posudila i prepoznatljivu zvučnu atmosferu konstantne nelagode, također u stilu jednog 'Kaira' i 'Charisme'. Pridodajte tome sadističke policajce koji se iživljavaju nad ljudima koji kroz njihovo selo voze prebrzo, serijskog ubojicu koji ostavlja žrtve po preriji, agente FBI-ja koji pokušavaju dovesti red u kaos, jednu obitelj te par džankija i dobit ćete... pa, ne možete ni očekivati što, obzirom da 'Surveillance' iznenađuje, koliko i šokira.

Odlična, inventivna naracija i režija, plus pokoje opako klanje i sjajna glumačka postava (uključujući i Billa Pullmana i Michaela Ironsidea) rezultiraju jednim od ponajboljih američkih trilera u zadnjih nekoliko godina.

Polemika s mrtvacem
Polemika s mrtvacem
Sine, što ti je to na majici?
Sine, što ti je to na majici?

ImageFacebook komentari
Komentari (2)add comment

se7en said:

...
ne mogu virovat da ću ovo napisat, al bill pullman je BOG...jebeno genijalno...vidi se tko je tata...
01.12.2008. u 17:10 h

Zeljko said:

...
odličan film

ne znam zasto ga neki pljuju
11.06.2009. u 19:15 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.