head-bg-40.jpg


'Savage' (2009)

Sve će biti u redu!Odlična irska urbana osveta!

Gledali smo američke, japanske i engleske verzije, sad je red na Irce da se uhvate dobre stare teme suvremenog čovjeka uhvaćenog u zamku barbarizma suvremenog društva, civilizacije koje su nam dale zabavne igračke prodane pod tehnološki napredak, ali zaboravile ukrotiti ljude koji... pa, ako je vjerovati ovakvim filmovima, ne samo da postaju sve luđi, već pretvaraju moderni Zapad u pravi pakao nasilja u psihopatologije!

Urbani kaos New Yorka osamdesetih sada se prelio na ulice Dublina novog milenija, a ovog puta u centru pozornosti je dugokosi osjetljivi fotoreporter, koji živi od crne kronike, a zatim i sam postaje postaje žrtvom svijeta koji mu se gadi: dva balava dripca ga opljačkaju, a potom izrežu skalpelom i prebiju iz zabave.

Naravno, on nakon traumatičnog iskustva strah pretvori u bijes pa se svim silama pokušava transformirati u mamojebača – obrije glavu, upiše se u teretanu, počne učiti borilačke vještine i kreće na put (auto)destrukcije. A mi dobijemo atmosferičan i efektan indie filmić u kojem psihološka drama i društveni komentar susreću mračni, sjajno snimljeni vigilante triler.

Gdje je taj šnicl, majku mu?

Zatišje pred buru

 

 

 



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.