head-bg-13.jpg


'Psychic' (2010)

Lijepe slike, ružne sudbineČudna, bizarna komercijala iz Koreje – drugačija od amerikanizirane korejske komercijale na koju smo navikli.

Osoba iz naslova je zapravo mladić koji upražnjava svoju tajanstvenu sposobnost psihičke kontrole drugih osoba pomoću svojih očiju, mogućnost navođenja drugih da ubijaju sebe ili druge.

Sve dok ne naiđe na lika na kojem to jednostavno ne funkcionira – a koji mu odluči stati na put zajedno sa svoja dva prijatelja, imigrantima iz Afrike i Turske koji govore korejski bolje od Korejaca samih, ne bi li osvetio smrt svog šefa kojeg je iracionalno jako volio. Čudno? Aha. Baš kao i izvedba. U pozitivnom smislu te riječi.

Valjalo bi popeglati soundtrack i neke sitnice u scenariju, ali svako malo uleti pokoja epska scena, poput okršaja u podzemnoj željeznici sa spašavanjem bebe bačene pod lokomotivu, a tu je i odlična kamera koja balansira šizofreni ritam između stilski ispoliranog trilera i kvaziholivudske akcijade. U svakom slučaju, jedan od onih čudnih, drugačijih korejskih filmova koje vrijedi pogledati, jer su jednostavno zabavni.

Ujedinjeni narodi Koreje

Ti spavaš... spavaš...

 

 

 



Facebook komentari
Komentari (2)add comment

Ash J. Williams said:

...
film mi je stvarno bio osvjezenje nakon raznih ludorija u zadnje vrijeme..a scena u podzemnoj sa spasavanjem bebe je stvarno epska!
03.02.2011. u 11:58 h

Kenji said:

...
Film mi je bio ok, sve dok ga onaj grozni kraj nije upropastio...opći dojam, zabavano, al malo previše holivudski.
08.02.2011. u 15:47 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.