head-bg-32.jpg
Online kino - postani član i gledaj cijele filmove


'The Man Who Stole The Sun' (1979)

Car!Japanski nuklearni klasik.

Legendarna japanska 'kontrakulturna komercijala' sazdana u maniri sličnih akcijskih-trilera japanskog oponašanja Hollywooda sedamdesetih, ali s dozom originalnosti koju Hollywood samo čeka prekopirati natrag za svoje potrebe (slučaj zvan 'Bullet Train', recimo, koji je puno godina kasnije postao 'Speed', baš kao što je 'The Man Who Stole The Sun' bio predložak za 'The Manhattan Project') i nacionalne kinematografske jedinstvenosti koja ovaj svijet trapeza, zulufa i Ray Bana savršeno spaja sa scenarijem jednog i jedinog Leonarda Schradera.

A što je Schrader složio? Priču o školskom učitelju koji kod kuće sastavi pravu pravcatu atomsku bombu pa krene terorizirati vlasti svojim suludim zahtjevima...

Osim kao uzbudljivi triler s hrpetinom preokreta, jurnjava & razbijanja automobila, sjajnim glumcima (između ostalih i legendarni Bunta Sugawara, ali ne kao jakuza, već kao policajac!), odličnom glazbom i satiričkim crnim humorom, 'The Man Who Stole The Sun' funkcionira i kao odlična razglednica jedne ere, povijesna bilješka Tokija s kraja sedamdesetih. Uz neizbježan začin buntovne politike. Jako fini paket, s jednim od najboljih/najbizarnijih finalnih obračuna i krajeva ikad!

Zmaj

Komunikacija cara i zmaja

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.