'The Happiness Of The Katakuris' (2001)

odabrao: Arminio

Ovaj remake korejske crne komedije 'Quiet family' djelo je legendarnog Takashia Miikea koji je, eto, dokazao da može napraviti i musical! O da - pravi, čistokrvni musical!

Image Dobro, jasno da je tzv. 'takashimiikeovski' štih tu od početka do kraja (jasno - u 'very light' varijanti): mrtvaci, zombiji, krv - ali sve začinjeno pjesmom i plesom.

Kao što rekoh, film je remake korejske crne komedije 'Quiet family' i u osnovi se drži iste fabule koju prepričava uz bizarni mix glazbe, plesa, komedije i horrora.

Obitelj Katakuris (djed, unuk, njegova žena i njihova djeca) otvara pansion u bespućima prekrasne japanske prirode. Posao baš ne cvate jer lokacija na kojoj se nalaze je u središtu 'ničega' - nitko ne prolazi ni slučajno a kamoli da namjerno svrati. No, jedne kišne večeri, zaluta im prvi gost, mladić kojeg sa oduševljenjem prime nadajući se kako je posao konačno krenuo.
No, ujutro ga zatiču mrtvog u sobi. Očigledno je izvršio samoubojstvo. Očajni, ne zovu policiju kako ne bi upropastili ionako nikakav posao pa odluče zakopati leš u obližnjoj šumi. Ubrzo, stiže još gostiju koji, bizarne li slučajnosti, također stradavaju na, opet, bizarne načine (primjerice: infarkt izazvan seksom :) ). Praksa se nastavlja pa zakapaju i njih...

Daljnji tijek događanja sve je čudniji i na kraju dolazi do 'Deus Ex Machina' raspleta...

Image Bizarno. Stvarno bizarno. Kako rugačije karakterizirati scene pjesme i plesa nad krvavim lešom ili sekvence sanjarenja snimljene kao zarazne plesne točke uz upotrebu animacije (glina) u nekim scenama? I sve to pomiješano sa dodatkom čak i karaoke sekvenci gdje možete (ako znate japanski, naravno) pjevati zajedno sa junacima s ekrana!

Glazba je prilično dobra, humora ima dosta (crnog pogotovo), a ludosti na pretek!

Za one koji namjeravaju nabaviti DVD - ZAOBIĆI BRITANSKO IZDANJE U ŠIROKOM LUKU! Unatoč impresivnim dodacima (audio komentar, interviewi, dokumentarci) film je kodiran KATASTROFALNO! Vjerujte mi na riječ - izgleda gore nego najlošiji DivX koji sam ikad vidio. Uz to, slika je u nekim scenama potpuno ispikselirana! Nevjerojatno je kako je to moglo otići u prodaju! Sramota za 'Tartan Video'. :(

Miike je opet dokazao da je stvarno majstor za sve i da se može jednako dobro snaći u svakom žanru kojeg se dotakne. Zaista, ludo djelce.

ImageImage


Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 6 dana
Ash J. Williams je postavio/la novi avatar. 02:47 PM
Prije 2 tjedana
Velimir je dodao/la novi video Zombie Walk Ljutomer,Slovenia 2009 Sij 02
Prije 1 mjesec
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
 
zutititl