Home Arhiva ‘Pink Force Commando’ (1982)

‘Pink Force Commando’ (1982)

‘Pink Force Commando’ (1982)
1
0
Aha, mitraljez na mjestu odrezane ruke

Aha, mitraljez na mjestu odrezane ruke

Girlpowersploatacija!

Moram priznati da sam se prvih petnaestak minuta još i trudio shvatiti o čemu se ovdje zapravo radi, prije nego sam shvatio da se ovdje ne radi o ničemu te da je upravo u tome fora! Ali ne u smislu da se ništa ne događa – događa se stalno i suludo, ali ovo je jedan od unikatnijih primjeraka korištenja nonsensa kao glavnog oružja: gotovo pa nadrealizam, samo uronjen u eksploatacijsku akciju iz Tajvana! S lijepim i opasnim ženama!

U osnovi western, samo što se uz konje pojavljuju i likovi koji vitlaju bičem na kroseru, 'Pink Force Commando' je nastavak 'Golden Queen's Commandos' (1982), filma o djevojkama ratnicama, s karizmom većom od mačo junaka američke 80's akcije.

'Kaubojka' u vrućim jeans hlačicama s kubankom i mačem, 'indijanci' s puhaljkama, ninje, nacisti, bajkeri, kung fu fajtovi s letenjem, pucnjava, eksplozije, razapinjanje na križ, mlaćenje buzdovanom, dekapitacija i rezanje udova katanom, a ako se pitate odakle Rodriguezu ideja za Rose McGowan s mitraljezom umjesto noge, ovdje imamo heroinu kojoj nabiju mitraljez umjesto odrezane ruke!

Ode glava!

Ode glava!
Pravi kaubojac

Pravi kaubojac

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT