Home Arhiva ‘The Man With The Iron Fists’ (2012)

‘The Man With The Iron Fists’ (2012)

‘The Man With The Iron Fists’ (2012)
0
1
Hulk od zlata
Hulk od zlata

Razočaranje godine?

Čovjek koji je odrastao uz loše dabirane, dobre stare stare kung fu filmove iz Hong Konga konačno je dobio priliku života – nakon što je inspiriran istima obilježio glazbenu povijest pokretanjem Wu-Tang Clana, RZA se dočepao love za snimiti vlastiti primjerak retro kung fu eksploatacije. I pri tome dobio pomoć Elija Rotha na scenariju te ime Quentina Tarantina za prodaju cijele stvari velikim platnima. Jer, ovo sljedbom zdrave pameti inače ne bi dalje od izravno-na-DVD tržišta.

Pretjerana voicover naracija i beskrajne spotovske scene odlika su upravo jeftine produkcije, a hrpetina odličnih ideja i koncepata (gemini stance! jin jang mačevi! samostrelski rafali!) pa čak i pokoji sjajno koreografirani fajt upropašteni su razbacanim scenarijem, očajnom montažom i nemuštom početničkom režijom. Unatoč tome što je ovo u osnovi jedan pristojno krvavi B-film, u njemu gledamo imena kao što su Russell Crowe, Lucy Liu i Daniel Wu. Što je super. Ali nažalost, klasična priča o seljanima koji pružaju otpor nepravdi cijelo vrijeme živi u kategoriji smušenog hommagea, čiji je trailer manje-više prikazao sve što valja u 90-minutnoj cjelini.

Rezultat je tako prije amaterska papazjanija, nego znalačka kilbilovska posveta koja u novom ruhu svakom sranju može dati sjaj dijamanta. Tarantinu bi bilo bolje da konačno snimi svoj davno najavljivani retro kung fu film na mandarinskom, nego da se potpisuje pod naslove onih koji imaju želju, ali očito ne i znanje kako to učiniti. Šteta.

Ima fine krvi
Ima fine krvi
Poezija
Poezija

(0)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Comment(1)

LEAVE YOUR COMMENT