SVJETSKA PREMIJERA U KINO KLUBU JADRAN FILMA!

odabrao: Velimir

'Daimonion'
'Daimonion'
SVJETSKA PREMIJERA U KINO KLUBU JADRAN FILMA: PROJEKCIJA NEZAVISNOG HRVATSKOG HOROR FILMA "DAIMONION"!

Događaj koji ne smijete propustiti – u sklopu večeri Žutog titla u Kino klubu Jadran filma (Dubrava, Zagreb), u četvrtak, 8. svibnja 2008. s početkom u 19 sati, održat će se svjetska premijera nezavisnog hrvatskog horor filma DAIMONION, 50 minuta dugog domaćeg art horor filma iz radionice grupe Projekt Film.


DAIMONION je najnoviji projekt ekipe koja je na domaćim filmskim Internet zajednicama već poznata po pothvatu snimanja nezavisne, Internet serije 'Incident 7', kao i kratkog filma 'Incident'.

U četvrtak će u Kino klubu Jadran filma, uz projekciju filma DAIMONION, Projekt film insertima i pričom predstaviti i 'Incident7' te neke druge projekte na kojima su radili (glazba, video spotovi), kao i one na kojima trenutno rade (dugometražni horor film 'Sothos').

DAIMONION je psihološki horor "art" film, koji se sastoji od dva segmenta, tj. dvije , do neke granice, povezane priče. Prva priča je o čovjeku koji je izgubio svoj cijeli život, tijelo i um te je poludio i stvorio svoj svijet, doslovno. Druga priča prati lika koji na putu kući, bježeći pred kriminalnim činom koji je ostavio iza sebe, pogine u sudaru s kamionom te se budi u nekakvom drugačijem, zlokobnom svijetu.

Objavite, prenesite i širite ovu vijest; dođite na projekciju i druženje; povedite prijatelje, znance i rodbinu!


Detaljniji info o Projekt filmu, od strane autora filma DAIMONION:

Grupa pod nazivom "NEVO - nezavisni film" osnovana je u 12. mjesecu 2006. godine, a do danas u nju ubrajamo sljedeće osobe: Ivan Rogar, Ivan Blažun, Josip Facković i Mato Mićić.
Prvi projekt koji je nastao u to doba, se zvao "Incident". To je trebao biti kratki 15-minutni psihološki horor film, sa svega tri glumca. Nakon nekoliko mjeseci razvijanja i nekoliko test snimanja, ideja je prevazišla granice kratkog filma te postala dugometražni film. Nažalost, produkcija je prekinuta, a ostala je snimljena samo prva polovica, zbog toga što je glavna glumica odustala od filma. Ideja i realizacija druge polovice materijala bila joj je "prebrutalna" te se posvetila castinzima za domaće sapunice i uspjela dobiti ulogu u jednoj od njih, koja se počinje snimati ove godine. Bravo Milena! "Incident" se može pogledati na GoogleVideu, te u TV sekciji portala Žuti titl, na adresi tv.zuti-titl.com.
U proljeće/ljeto 2007. godine, razvila se ideja za serijal "Incident7", bazirana na temeljima filma "Incident". Radnja ove serije je smještena u 2019. godinu, gdje više ne postoji EU, već 'fiktivni' UED, tj. Ujedinjene Europske Države. Hrvatska, u kojoj se odvija radnja, nije uopće ni blizu kandidature za članstvo, jer je siromašna i bezvrijedna, kao i njezine balkanske susjedne države. Na čelu UED-a je veliki religiozni vođa Dimitri Sothos, koji promovira svoju vlastitu religiju, okrenutu teškom kapitalizmu, tehnologiji i nekim svojim čudnim ciljevima.
Upravo u te čudne ciljeve će biti upleteni agenti organizacije "PATHOS", koji djeluju kao svojevrsna udba na Balkanu. Njihova glavna svrha je među ostalim, obavljanje operacija pod kodnim imenom "Incident", brutalnih mučenja i ubojstava pojedinaca, zaraženih ili opsjednutih nepoznatom silom, od koje se transformiraju u neljudska bića poslije, a ponekad i prije smrti. No to je tek početak njihovih problema, jer će biti upleteni u mrežu korupcije i gigantskih zlih planova, koje kuje sam vrh UED-a, u korist svoje više svrhe...
Serija kombinira akcijski, horor i SF žanr. Za sada postoje tri epizode, od kojih treća još nije izašla u javnost.
NEVO grupa nažalost nije mogla prikazati ideju i svijet zamišljen u scenariju u potrebnom
sjaju, zbog financijske nemogućnosti, no možda jednog dana ona bude snimljena u punom sjaju, jer je nama osobno ideja predobra te su 'skriptovi' za daljnje epizode vrlo zanimljivi,
pogotovo rasplet događaja i PATHOS-ov internacionalni podzemni 'rebellion' protiv UED-a.
Početkom 2008. godine, pri planiranju četvrte epizode I7, napravljena su još dva projekta,  a to su "DAIMONION" i "SOTHOS". NEVO grupa je preimenovana u "PROJEKT FILM".
"DAIMONION" je psihološki horor "art" film, koji se sastoji od dva segmenta, tj. dvije , do neke granice, povezane priče. Prva priča je o čovjeku koji je izgubio svoj cijeli život, tijelo i um, te je poludio i stvorio svoj svijet, doslovno. Druga priča prati lika koji na putu kući, bježeći pred kriminalnim činom koji je ostavio iza sebe, pogine u sudaru s kamionom, te se budi u nekakvom drugačijem, zlokobnom svijetu.
"SOTHOS" je 'čistokrvni' horor film. Priča prati dvojicu kriminalaca koji odvlače lokalnog dilera drogom na udaljenu lokaciju, da izvuku informacije o novcu koji im je dužan te ga nauče pameti. Problem je taj da su izabrali krivo mjesto u krivo vrijeme, zato jer nešto spava unutar te kuće, a oni će to probuditi. Možda zvuči kao klišej na prvi pogled, ali "SOTHOS" je višeslojna priča, koja seže nekoliko stoljeća unazad, a priča priču o demonskim eksperimentima, mučenju kmetova, reinkarnaciji, bunarima koji služe za masovno odlaganje žrtava, demonima mesarima u tamnici, itd.
Produkcija je trenutno zamrznuta, jer se traži lokacija za film, od koje su dvije dosad otpale.
Po prvi put dosad, za ovaj projekt će se koristiti Canon XL2 kamere, jer nude
maksimalne rezultate u slabo osvijetljenim prostorima, a ovaj film želi biti realno mračan,
te 24p mod. "SOTHOS" je 'feature film', da se tako izrazim.
Postoji još jedan projekt, ali samo u najavi, a to je "THE EMPTY SIN", drama koja se odvija u jednoj kišnoj noći, u kojoj jedan policajac i njegov najbolji prijatelj tragaju za ubojicom njegove maloljetne kćeri.
"PROJEKT FILM/NEVO" također proizvodi glazbu za svoje filmske projekte, pod
nazivom "PROJECT MAREBITO"/"THE MAREBITO PROJECT" - www.marebito.tk

'Daimonion'
'Daimonion'
'Daimonion'
'Daimonion'

Image



Facebook komentari
Komentari (1)add comment

sandi mance said:

...
nije mi legao...
22.02.2009. u 18:28 h

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 4 dana
Ash J. Williams je postavio/la novi avatar. 02:47 PM
Prije 2 tjedana
Velimir je dodao/la novi video Zombie Walk Ljutomer,Slovenia 2009 Sij 02
Prije 1 mjesec
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
 
zutititl