'One Dark Night' (1983)
  Autor: Arminio 14.01.2008

Ludi znanstvenik, teenageri, sestrinstvo, ljubomorna plavuša, naivna crnka i popularni dečko između njih, mrtvaci, zombiji koji to nisu...

DVD ovitak
DVD ovitak

Svi elementi potrebni za horror klasik 80-ih... I to uz jednu vrlo originalnu ideju o "telekinetičkom" horroru što ovaj film ipak izdvaja iz mora slashera, zombijada i kvazizombijada zlatnog doba. Dakle klasični "ejtiz" horrorac i priča o psihiku Raymaru, telekinetičaru koji svoju moć pomicanja živog i neživog pomoću misli crpi iz adrenalina uglavnom zgodnih komada koje dovodi u svoj stan i "siše" njihovu energiju za svoje opake paranormalne eksperimente. Pošto nije znao za mjeru, "predozira" se i umire te završi u Phantasmoidnom mauzoleju. Istovremeno, popularno srednjoškolsko sestrinstvo (zapravo tročlana ženska grupa :) ) novači novu curu opakim zadatkom koji mora ispuniti kako bi mogla nositi slatku plavoljubičastu jaknicu. Pogađate? Naravno, prenoćiti u mauzoleju - ne znajući da joj ljubomorna šefica sestrinstva sprema opaka iznenađenja. No pravo iznenađenje sprema stari Raymar - budi se iz mrtvih i nastavlja eksperiment...

Solidno pričanje priče, solidna gluma i onda finale u kojemu spomenuti telekinetički horror dolazi do punog izražaja a gluma pada u osrednjost dok priča tone u nebuloznost... Ipak, ako vas ova "mračna noć" ne prestravi u posljednjih pola sata (teško ;) ) ili ne fascinira nekim vizualnim rješenjem (e to već lakse ide jer neke scene su koncipirane i snimljene za "uau!"), sigurno će vas bar nasmijati poneki lošije izrađeni mrtvac. A i uvijek je simpatično vidjeti Adama Westa bez batmanovskog kostima :)

Jesmo je!
Jesmo je!
Jesu me...
Jesu me...

Media Blastersovo dvostruko DVD izdanje donosi iscrpan audio komentar redatelja i koscenarista, 40 minutni behind the scene VHS materijal, vrlo lošu, ofucanu i slabo restauriranu kopiju filma i još lošiji VHS rip sirovo montirane verzije filma koju sam odgledao uglavnom sa palcem na Fast Forward ali mogu reći da, unatoč nedostatku pozadinskih zvukova i privremenom scoreu, ozbiljnije izgleda pa je šteta što finalni proizvod nije ostao sličniji radnom.

Raymar treba k okulistu
Raymar treba k okulistu
...a cura otorinolaringologu
...a cura otorinolaringologu

Image
 Komentari (0)

Napišite komentar
Morate biti prijavljeni da biste mogli poslati komentar. Molimo vas da se registrirate ukoliko nemate već otvoren korisnički račun.
busy
 

[ Na vrh stranice ]   

Žuti titl TV - najsvježiji

Last Hour - Kralj kokainaCharlie Rose - QUENTIN TARANTINO
Tom Cruise pred 22 godineSva lica Jasona Vorheesa

Trenutni posjetitelji:

Gostiju online: 6

Prijava / registracija

Naruči online
Žuti titl - drugačija filmska
enciklopedija


Povratak Žutog titla
ukoričeni filmski zabavnik


Katane, lignja, bradavice
Vodič kroz japanski film


Jegulje, grah, bukkake
Vodič kroz japanske seks fetiše


Incident7

Hitovi - YesAsia

RSS hrana