‘KRIZA – hrvatski horor’, nova knjiga Mihalineca i Grgića! | Žuti titl

‘KRIZA – hrvatski horor’, nova knjiga Mihalineca i Grgića!

Dinamični duo Mihalinec-Grgić vraća se tijekom veljače svojom novom knjigom, satiričnom horor-komedijom ‘Kriza – hrvatski horor’, romanom u izdanju Algoritma!

‘Kriza – hrvatski horor’ je roman koji se križa s filmom, roman izrastao iz horora, i to lokaliziranog, našeg, hrvatskog horora, pri čemu ne mislimo samo na socijalno-društvenu situaciju nego na činjenicu da su se u Zagrebu pojavili zombiji, po svemu sudeći nove generacije jer su nevjerojatno krvožedni i – brzi!

Pitanje je to nacionalnog opstanka, jer krvave orgije kreću iznenada, zombiji padaju s nebesa na parking supermarketa, virus je pušten s lanca, i sve što mu treba je – ljudsko meso! Ulice su krvave, leševi se gomilaju, prijateljstva i ljubavi su na iskušenju. U Zagrebu je opći pokolj, fasuju i neki hrvatski estradnjaci (Edo, Indira, Mate Mišo, Maja…), uvučeni su i dečki iz HVIDRA-e, pa dizajner Marko i novinar Velimir, supersportaši Mirko i Željko, studenti, mafijaši, policija i vojska, a o svemu se, kao i uvijek, odlučuje na Gornjem gradu, u sferi visoke politike i nadnacionalnih interesa.

Nikad zdraviji Mihalinec i Grgić
Nikad zdraviji Mihalinec i Grgić

‘Dinamični duo’ Mihalinec-Grgić, do sada poznat po autorstvu filmskih enciklopedija i zabavnika ‘Žuti titl’, upustio se u svjetski neviđen eksperiment rastežući granice književnosti, bogateći je novim, duhovitim, drskim, crnohumornim, multimedijalnim… Naime, ovaj roman u Dodacima uključuje i gostovanje Kristijana Milića koji je redateljski komentirao ‘Krizu’ i priložio svoj storyboard, također redateljski uvid Dalibora Matanića, dok je Karlo Stojčević komponirao odličnu ‘originalnu knjišku glazbu’, da ne kažemo soundtrack, ekskluzivno za ovaj roman, što se može provjeriti na priloženom gratis CD-u!

Uskoro, pogledajte u svim boljim hrvatskim knjižarama!

Image

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: