‘Wolf Creek’ (2005.) | Žuti titl

‘Wolf Creek’ (2005.)

ImageStrašno dobar strašan film.

Dobro, tu je ‘Hostel’, najbolji u ligi prošlogodišnjih posveta 80’s slasherima-europskoj 70’s eksploataciji-modernoj Aziji u isto vrijeme (i, hm, zapravo jedini u toj kategoriji), ali kada su horori u pitanju, posljednjih godina gledljivo, jako dobro i odlično nalazimo uglavnom izvan Amerike, od Azije preko Britanije pa evo sve do Australije. I Bravo Australija! Koje li je ‘Wolf Creek’ ugodno iznenađenje! Vizualno impresivan za film snimljen digitalkom i s odličnom režijom Grega McLeana, Wolf Creek’ je priča o mladima koji upadaju u gadne, gadne probleme nakon što im krepa automobil nasred australske pripizdine – zasnovana na stvarnom događaju!

Čak i kada počinje polagano, taj ‘laganini’ konstantno ima težinu, oporost i jezovitost koja vam nikada ne dopušta da se smirite. A kad krene šou, e onda stvarno krene šou! Naravno, ako ste jedan do onih koji traže rupe po filmovima, prigovarat ćete kao i svako dežurno gunđalo, ali ako ste tu da upijete sve u svoju utrobu, onda se samo opustite… ako uspijete. Savršena igra sa živcima i jedan od najboljih filmova 2005. koji sam gledao 2006.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj