'Smash Cut' (2009)

odabrao: Velimir


Sasha u svijetu horora
Sasha u svijetu horora
Sasha Grey ('Cum Buckets 8'), David Hess ('Last House On The Left'), Michael Berryman ('The Hills Have Eyes') i Herschell Gordon Lewis ('Two Thousand Maniacs') u jednom filmu!

Dvije stvari se nastavljaju – postmoderne posvete grindhouse eri i uspon Sashe Grey (kraljice dvostrukog anala i pišanja u rektum) po ljestvici mainstream karijere.

Doduše, 'Smash Cut' nije Soderbergh, ali nije ni pornić. A što jest? Gore-horor-komedija u kojoj Lee Demarbre ('Jesus Christ Vampire Hunter' i 'Harry Knuckles and the Pearl Necklace') već u startu gradi zanimanje ludim castingom.

Dobar? Ne kao što bi se dalo očekivati obzirom na početni hype na indie horor sceni. Ima nešto šarma u tom skidanju grindhouse stila (od režije i fotografije do silovanja soundtracka), ali ne previše. David Hess (prilično grozan u namjernom preglumljavanju, btw. Ili nije namjerno?) je redatelj horora kojem kritika i publika zgaze film pa odluči potražiti inspiraciju u stvarnosti – ubija ljude ne bi li njihova tijela koristio kao ultimativno-realne 'specijalne efekte'. Sasha Grey je novinarka koja istražuje nestanak sestre i jedina se trudi glumiti.

Razumijem ja to, satira na račun filmskog biznisa i jeftini hommage svemu i svačemu, ali u konačnici – film je mogao biti daleko, daleko bolji. Ma koliko ideja o dekapitaciji filmskom klapom bila sjajna.

Tužni klaun Hess
Tužni klaun Hess
Film u filmu
Film u filmu

ImageFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije 2 tjedana
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl