'Zombie 4: After Death' (1988)

odabrao: Arminio

Eto četvorke!

DVD U stvari, film se zove 'After Death' a 'Zombie 4' mu je samo naslov-priljepak da se utrži na 'slavi' (pod debelim navodnicima!) prethodnog 'Zombi 3'... A zapravo, ovo može biti i 'Zombi 3' ako ne računamo.... 'ajde da se ne ponavljam, povijest ovih filmova je već objašnjena pa da onda krenem na konkretno - dakle, prvo 'ajmo o zapletu ako uopće koga interesira! A moglo bi jer, kladim se, niste pogodili o čemu se radi! :)
Nije ni meteor ni tajni vojni eksperiment ni virus! Ovaj puta već u prologu vidimo da se plagiralo svašta - od klasičnih Voodoo zombi filmova do Fulcijevog 'Beyonda' i Raimijevog 'Evil Deada'! :)

Pa tako, na neki tropski otočić negdje pored Filipina, zaluta čamac sa grupom masnih, bradatih, krezubih plaćenika u radnoj/paravojnoj odjeći (!) te cool crncem, nekim golobradim mladićem - valjda plaćeničkim pripravnicima (?!) i 'pristalim' djevojkama za koje je potpuno nepoznato što rade na tom čamcu... al' koga briga - 'ajmo dalje... Dakle, neka tajanstvena sila privuče ih i natjera da se iskrcaju dok djevojka pojašnjava kako često sanja baš takav otok i na njemu zombije kako je naganjaju uokolo (he he - nije smiješno jer kasnije će se kockice poslagati i pojasniti tko, što i zašto, jel'te :) ). Istovremeno, otokom tumara tročlana ekspedicija u sastavu djevojka, gay porno zvijezda (u stvarnosti, a u filmu samo mladac željan drugačijeg tipa avanture :) ) i iskusni prekaljeni istraživač, svi u potrazi za, prije 20 godina (što su čekali 20 godina, nije baš jasno) nestalim znanstvenicima koji su na otoku istraživali lijek za neizlječive bolesti i pri tome netragom nestali. I tako oni traže i traže i nabasaju na špilju iz koje dopiru sablasni zvukovi. Naravno, to ih još više motivira da istraže stvar te unutra pronađu 'Knjigu mrtvih' (doslovno, knjiga sa naslovom 'Book of Death' masno otisnutim na omotu!!! |o) ) iz koje, normalno, znatiželjno pročitaju tajanstvene riječi čime otvaraju vrata pakla (hm, poznato? ;) ) i počinje gore splatterfest!

Pokazujem 'atribute'!Čekamo...

Krezubi zapušteni dugokosi plaćenici + dobro uređeni komadi + preživjeli iz ekspedicije vs. zombiji u mantijama (tako na Filipinima navodno zamataju tijela pri zakapanju) uz obaveznu maglu (Opet?! Ma jel' to kakav Fragassijev fetiš?) koji trče, skaču a svježe pozombljene žrtve su u stanju i pričati pa čak i pucati ako se dočepaju kakvog M-16...

Ma kakva ingeniozna besmislica! Vrhunska zabava u svoj svojoj debilnosti! Fragasso je ovaj puta ne samo napisao scenarij već i režirao (pod pesudonimom Clive Anderson iako ga je ekipa na setu zvala Francis Ford Fragasso |oD ) i sve skupa snimio u dva tjedna snimajući uglavnom noću, kamerom posuđenom od ekipe koja je snimala drugi film danju na istoj lokaciji!

Pucačinaaaa!Em nema zubi a sad još i ovo...

I sve s ciljem da ovo bude film sa jedinom svrhom da namakne novac za slijedeći projekt - a kad ono, postade kultni klasik top-trash zombie podžanra (eto ja upravo izmislio podžanr pa možda netko prigrli termin pa nešto i zaradim na autorskim pravima! 8o) )! A kako sam priznaje u intervjuu na DVD-u, 'Zombie 4' još je gori od 'Zombi 3' a čak je i skraćen (producent je izbacio neke posebno gnjusne scene)! Šteta, šteta... jer samo gore i ovo spašava od potpune propasti - a i ovako 'cutano' ima ga podosta da, uz opet katastrofalnu 'pop pjesmuljak 80-ih' ljigotina-temu i neviđeno stupidno sve ostalo, bude puno zabavniji od prethodnika te i posljednji snimljeni talijanski top-trash ( :) ) zombie film.

Neš' ti mene škarama!Trio fantastikusFacebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
This text will be replaced

Na mreži

Prije jedan tjedan
Makotoichi je postavio/la novi avatar. Stu 29
Prije 3 tjedana
Prije 4 tjedana
Marko je dodao/la novi video Srećko Stu 14
Prije 1 mjesec
Vedran je postavio/la novi avatar. Stu 10
 
zutititl