head-bg-35.jpg


'Sella Turcica' (2010)

Ja biti gladanAntiratni zombiji by Fred 'August Underground' Vogel!

Može li redatelj koji se do sada proslavio tek izložbama specijalnih efekata i sjajnim snuff rekonstrukcijama, kakav je serijal 'August Underground', snimiti gledljivu horor dramu? Pa sad... gluma je manje-više drvena, zvuk solidnih dijaloga snimljen katastrofalno, a tempo i režija daleko od sposobnosti koje zahtijeva jedna ovakva forma. No opet, 'Sella Turcica' je – dobar film! Pod uvjetom da niste razmaženo derište i da cijenite niskobudžetni trud, čak i onda kada izlazi iz domene klasične žanrovske zajebancije pa pokušava bez novca i svega onoga što novac donosi, snimiti – ozbiljni film!

'Sella Turcica' nije samo novi film Freda Vogela i veliki zaokret u njegovoj karijeri, već i svojevrsna nova verzija klasika 'Deathdream' aka 'Dead Of Night', priče o vijetnamskom veteranu koji se kući vraća kao zombi, a o čijem se remakeu već neko vrijeme pričalo, s  Elijem Rothom kao zaintresiranim kandidatom. Ovo nije remake, barem ne izravni, ali ideja je ista – vojnik se vraća iz novog, suvremenog rata u Iraku, pokušava se asimilirati među svoju obitelj i prijatelje, ali nije lako. Ne samo da je u kolicima i ima lagano zelenu boju u licu, već pati od glavobolje i problema s vidom pa polako, ali sigurno otkriva apetit prema sirovom mesu.

Nakon 'sporog starta' od sat i pol, Vogelova prva ljubav ipak dolazi do izražaja u zadnjih deset minuta raspojasanog gorefesta. Dajte mu novac da vidimo što uistinu može i zna!

Ja biti hrana

Ja biti (opet) gladan

 

 

 

 

 

 



Facebook komentari
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
Komentiranje je dozvoljeno samo registriranim članovima.

busy
 
Kaufen Sie Medikamente und Viagra online ohne Rezept.