‘Silent Assassins’ (1988) | Žuti titl

‘Silent Assassins’ (1988)

Akcija!

Akcija!

Sam Jones, Linda Blair i zli kriminalni mastermajnd Kendrick.

Koliko filmova znate koje je režirao Korejac u Americi, a u kojima ne samo da glumi Linda Blair, već odmah u drugoj akcijskoj sceni hrpa ‘ninji’ sa sjekirama u rukama cvikari ruke i šprica krv pred očima djevojčice i uzvanika kulturnoumjetničke manifestacije?

‘Silent Assassins’ je jedinstven barem u tom pogledu, ako već imamo na umu da se radi o kapi u moru ultraniskobudžetnih, ali i ultrazabavnih akcića osamdesetih, sa savršenom premisom – zločinci se pokušavaju dočepati formule za opasno biokemijsko oružje, a u akciji im pomažu ninje. Može li originalnije?

Ipak, za jedan jeftini ejtiz akcić, ‘Silent Assassins’ je pristojno oplemenjen goreom, a  tu je i glavni heroj kojeg glumi Sam Jones, bivši marinac i duplerica Playgirla, kojeg pamtimo i iz ‘Jungle Heat’. Ne zaboravimo i na kompjuter koji eksplodira kad mu tastaturu okreneš naopačke (!), klanje katanama, čupanje noktiju, kendo, jakuze, manekensku vamp negativku, bazuke…

Još opakija akcija

Još opakija akcija
A ima i ljubavi, naravno...

A ima i ljubavi, naravno…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: