‘Slashers’ (2001) | Žuti titl

‘Slashers’ (2001)

Skoro pa kao Big Brother
Skoro pa kao Big Brother

Odlična ideja, dobar scenarij, klimava izvedba.

Zapravo, najgora stvar u ovom filmu je gluma – nije ni da su ostali nešto bajni, ali kada glavna junakinja nijednu sekundu ne uspijeva biti ništa manje iritantnija od komarca koji vam cijele noći zuji oko glave nakon što vas je ubo najmanje tri puta, onda znate na što se trebate pripremiti. Tkogod je maloj Sarah Joslyn Crowder objasnio da u životu treba glumiti treba biti smjesta kastriran i silovan jeguljama!

Osim te činjenice, ali i povremenog nepotrebnog praznog hoda, 'Slashers' funkcionira kao pristojna niskobudžetna satira, u kojoj 'Scream' susreće 'The Running Man', tj. postmoderna opsesija prebiranjem po klišejima slashera križana je s oštrom, ali duhovitom i krvavom kritikom reality televizije, posebice japanske, poznate po guranju krajnjih ekstrema (svi znate valjda za hit-ludilo Susunu Denpa Shonen).

Slashers' je, dakle, naziv fiktivnog televizijskog extreme reality showa u Japanu, pravog pravcatog 'Survivora', u kojem natjecatelji za nagradu od nekoliko milja dolara pokušavaju preživjeti napade trojice maskiranih koljača – preachera, ludog doktora i redneka s motornom pilom!

Mi gledamo 'prvi specijal posvećen američkoj publici', a količina odličnih detalja koje je očito nadahnuti redatelj i scenarist Maurice Devereaux (režirao i ovogodišnji hvaljeni hororac 'End Of The Line', kojem se baš veselim) razasuo po generalno problematičnoj cjelini iskupljuje se za većinu lošijih strana ovog filma.

Srećom, dakle, gore je pristojan, kasapljenje dobro, ideje mjestimično fenomenalne… Ako preživite najiritantniju glumu u novijoj povijesti medija, možda se uspijete i dobro zabaviti. Ja jesam!

Vesela voditeljica u veselom showu
Vesela voditeljica u veselom showu
Nema talent za glumu, al ima sisu
Nema talent za glumu, al ima sisu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj