American: The Bill Hicks Story (2009) | Žuti titl

American: The Bill Hicks Story (2009)

Ljubav, a ne rat

Ljubav, a ne rat

Konačno portret kakvog najbolji stand-up komičar i zaslužuje!

Kad umreš mlad, a ostaviš veliki trag u svojih 15 godina karijere, istraživači tvoga lika i djela muku muče s raritetnijim i do sad neviđenim komadićima tvog rada jer taman si trebao postati toliko slavan da bi se skupilo intervjua, snimanja, promocija i ostale arhivske građe, a rak gušterače sve prekine i ubije te u 32. godini. Ono što je od snimaka ostalo već je i previše puta viđeno. Postoji nekoliko neloših dokumentaraca o ovoj preminuloj ikoni američke komedije, manje-više svi se baziraju na segmentima njegovih najpopularnijih nastupa, prerezanih kratkim ispovijedima kolega i suradnika.

Iako se kroz godine isfiltriralo nešto novije građe, Matt Harlock i Paul Thomas dali su si jako puno truda pa iz privatnih, do sad neviđenih obiteljskih/prijateljskih snimaka, stvorili izvanredan biografski zaron u svijet Billa Hicksa ispričan kroz kolaže fotomaterijala i podložili ga Hicksovom glazbom.

Fino je secirana i do sad ne pretjerano istražena tamna strana njegove karijere. Drugim riječima cuga i droga van svake kontrole pa dokle izdržiš na stejdžu, a samouništavanje je jedva prebrodio u izolaciji nakon koje se vratio nikad jači, razorniji i direktniji. William Melville Hicks prikazan je iskreno i ljudski, dakle i sa svim manama, ali prije svega kao čovjek sa misijom da svoju viziju stvarnosti prenese što većem broju ljudi i pod svaku cijenu. Apsolutna preporuka.

Sve je to samo vožnja

Sve je to samo vožnja

Koliko pušim? Dva upaljača dnevno!

Koliko pušim? Dva upaljača dnevno!

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj