‘Assassination Games’ (2011) | Žuti titl

‘Assassination Games’ (2011)

E moj Deklam...

E moj Deklam…

Van Damme u 2011.

‘J.C.V.D.V je trebao biti film koji će promijeniti sve – nošen valom pozitivnih reakcija, Van Damme se odjednom ozbiljno pokušavao preobratiti u karakternog glumca, do te mjere da je navodno odbio ‘The Expendables’ jer nije htio ostati u vječnoj matrici akcijskog junaka. Svakako nije namjeravao nastaviti koračati stazama Lundgrena i Seagala, tj. životarenjem u ladicama izravno-na-DVD B-produkcije snimane u istočnoj Europi.

Što se nakon toga dogodilo? Eto nam Van Dammea u ‘Assassination Games’, filmu koji je odradio u Rumunjskoj (a gdje drugdje?), ponovo na nuli – opet u B-akciji koja živi samo na DVD-u, opet u svijetu istočnoeuropsploatacijskih klišeja i opet u svijetu akcije koja pokušava biti drama.

Je li rezultat barem vrijedan gledanja? Pa, ako ga jedan vikend i bližoj budućnosti uhvatite na RTL-u, bacite oko, ali generalno, to je ta kategorija niskobudžetne moderne akcijske kuruze – Van Damme je ovdje gotovo pa sporedna uloga, jedan od dvojice ubojica koji se uplete u osvetu, svijet zlih mafijaša i korumpiranih policajaca (a u što drugo?).

Sve to snimljeno je i režirano bez imalo muda i želje za izlaskom iz kanona B-DVD konfekcije. Ima nešto akcije (iako je očito da Van Damme i dalje pokušava izbjegavati šoru pa manje-više paradira pred kamerom kao emotivni kiler, umjesto da lomi kosti), ali daleko je ovo od očaravajućeg žanrovskog povratka briselskih mišića. Čekamo ‘The Expendables 2’.

Bijelo roblje

Bijelo roblje

Ne čujem dobro

Ne čujem dobro

 

 

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj