‘Cannibal’ (2005) | Žuti titl

‘Cannibal’ (2005)

Krv nije voda
Krv nije voda

And now for something completely… disturbing!

Osim ako nemate 12 godina, ili ako proteklih pola desetljeća niste proveli cijepljeni od konzumiranja bilo kakvih oblika vijesti, svi znate za Armina Meiwesa (ne, nema veze s Arminiom, a ni sa novim Sviličićem, hehe) i Bernda Brandesa, možda čak i više nego što ste ikada htjeli znati, gutajući nastavke ove nevjerojatne real life sage sa stranica dnevnog tiska i televizije. Informatičar koji je želio pojesti čovjeka i inženjer koji je želio biti pojeden – suluda epizoda iz njemačke crnokronične povijesti 2003. godine ulazi u svjetsku povijest najbizarnijih zločina, nakon što su ova dva četrdesetogodišnjaka svoj dogovor sklopljen preko Internet chata odlučili provesti u praksu.

Za gastronomsku predigru, Meiwes je živom Brandesu odsjekao penis i ispekao ga, ne bi li ga zajedno pojeli uz svijetlo svijeća, a zatim mu je ostvario i drugu želju pa ga priklao i polagano konzumirao nekoliko narednih tjedana, uz bocu skupog južnoafričkog crnog vina… Policija ga je uhitila i naišla na probleme – ne samo da je žrtva htjela biti ubijena i pojedena, već kanibalizam u Njemačkoj uopće nije ilegalan!

Stvarnost kakvu film može samo poželjeti. I naravno da je prilika odmah iskorištena.

Zabranjen u Njemačkoj i objavljen na DVD-u u SAD-u, 'Cannibal' donosi jednu (najnoviju) od nekoliko ekranizacija tih događaja (kad već prava snimka pravog zločina stoji zaključana u policijskom skladištu!), s minimumom dijaloga i maksimumom odanosti vjernoj rekonstrukciji svega što se događalo kada su se Meiwes i Brandes zatvorili unutar četiri zida, što podrazumijeva dvije stvari – hrpetinu homoerotike, tj. ružnih, dlakavih muških tjelesa s golim kurcima te vrhunske, hiperrealne gore efekte.

Negdje između arty provokacije s jadnjikavom glumom, sablasne gay soft-pornjave i neopisive klaonice kao beskompromisne adaptacije stvarnosti, s povijesnih zadnjih pola sata, kakve niste vidjeli ni na potezu od Buttgereita do Cerde i Vogela – u svakom slučaju, čisti horor!

Čengele
Čengele
Topli obrok za toplog brata
Topli obrok za toplog brata

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj