‘Curse Of The Sun’ (2004) | Žuti titl

‘Curse Of The Sun’ (2004)

ImageAkcijski-horor iz Tajlanda!


Snimaju ti Tajlanđani, snimaju li ga snimaju… ne trebaju njima ni novci ne pretjerani talent, bitno je da se snima. A kako je onda moguće da rezultati budu zabavniji od većine stvari koje su u nekim drugim krajevima svijeta ostvarene s golemom količinom novca i navodnim talentima za popizditi? Možda zato što se našim dalekoistočnjačkim kolegama ne čini nimalo bizarnim u jedan film ugurati čistokrvnu, hard core sapunicu, ‘Lun kralj ponoći’ estetiku, ‘Balkan Inc.’ poetku, crnu magiju, zombije, duhove, klanje, pucačinu, eksplozije, jurnjave s crvenim Ferrarijima i crnim kroserima, Playstation CGI, zgodne žene, gore, policajca naoružanog s češnjakom i dva pištolja… Pa makar rezultat bio snimljen kao trećerazredna B-akcija s grozomornom glumom i režijom koja zna usporiti i potencijalno moćne akcijske scene! Nema veze.


Jer, ‘Curse Of The Sun’ osamdesetak je minuta pristojne večernje ha-ha zabave, s pričom o muškarcu koji pogine u prometnoj nesreći u isto vrijeme kada je na drugom kraju grada njegova djevojka bila napadnuta pištoljem od strane tajanstvenog, suicidalnog motorista. Zahvaljujući zlom doktoru/čarobnjaku/gangsteru, muškarac uskrsne i pretvori se u zombi-manekena, živog mrtvaca naoružanog nožem, mitraljezom i bombama, s misijom eliminacije svoje nekadašnje ljubavi. Sve to ima nekakve veze s ‘posebnom pomrčinom sunca’, iako se nikada ne objašnjava kakve… kao da je bitno!


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj