‘Double Edge’ (1986) | Žuti titl

‘Double Edge’ (1986)

I, kako miriši?

I, kako miriši?

Filipinski ‘Cobra’. S ninjama!

‘Macht Der Ninja 2′ prvi je naslov koji vas dočeka po gledanju VHS-a, a odmah potom slijedi prvo ubojstvo od strane kilera s mitraljezom i tetovažom crnog leptira na ruci. Dvadeset godina kasnije i počinje jedan od najboljih filmova na svijetu – Ron Kristoff je filipinska verzija legendarnog Stalloneovog antijunaka s čačkalicom u gubici, koja se u trademark Ray Ban cvikama bori protiv zlih kriminalaca, ne zaboravljajući i sam upotrijebiti Cobrettin nezaboravni lajn: You have the right to remain silent, prije nego raznese sve pred sobom (ili bolje reći iza sebe).

Osamdesete su bile zlatno doba filipinske akcije i stvarno se nadam da će Tarantino zgotoviti onu svoju navodnu knjigu o filipinskom filmu, jer ima nade da bi tada mogla krenuti poplava izgubljenih bisera na DVD-ima, a i više ovakvih VHS ripova sa zaboravljenih europskih izdanja. Iako je ovo dijelom filipinsko, ali i dijelom talijansko – zlatni spoj, o da.

Ugodni dan u prirodi

Ugodni dan u prirodi
Ne, nije Marion Cobretti

Ne, nije Marion Cobretti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U svakom slučaju, sve je ovdje – situaciju u supermarketu rješava tajanstveni ninja, koji se između reklama za Colgate i Nestle prišulja pljačkašima i raspori ih katanom. Potom kreće u misiju čišćenja svijeta od svih zala (prvenstveno narko mafije), a mi uživamo u galeriji suludih likova, sulude glume, neopisivih njuški (i brkova, naravno) i jednostavno predivnog niskobudžetnog kaosa, u kojem akcijska eksploatacija susreće urbani ninja movie.

S ninjom koji se šulja kroz zemlju poput krtice i kul one-linerima, poput Enjoy your death. I da, sadrži montažu treninga prije konačnog obračuna, što uopće pitate?

Molim.

Molim.
Ninja kreće u akciju

Ninja kreće u akciju

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: