‘Hands Of Steel’ (1986) | Žuti titl

‘Hands Of Steel’ (1986)

Kung fu fajter

Kung fu fajter

Ah, ima li išta bolje od talijanskih distopijskih akcića s američkim glumcima?

Godina 1986., sama špica produkcije osamdesetih, zadnji zamah zlatnog doba B-akcije, a legendarni redatelj Sergio Martino uzima lovu za još jedan rip-off ‘Terminatora’, snimljen bez Cameronovog budžeta, ali s mučo-mačo-menom Danielom Greenom umjesto Arnolda Schwarzeneggera. Daniel Green ovdje je ubojiti kiborg Paco Queruak. Paco Queruak. Da, to je jedan od takvih filmova.

‘Hands Of Steel u osnovi je priča o kiborgu koji je programiran ubiti znanstvenika čije otkriće može spasiti u ekološku katastrofu opako posrnuli svijet, ali se putem otme kontroli; film u kojem drvena gluma poprima posve novo značenje, u kojem su kiše toliko kisele da buše rupe u automobilima, a likovi izgovaraju rečenice poput ‘he’s strong like a wet fart’ i prepolove kobru karate chopom.

Naravno, kakav bi to bio talijanski akcić da nema Johna Saxona, koji je ovdje opet negativac, zli biznismen Francis Turner. Francis Turner. Da, to je jedan od takvih filmova.

Remont

Remont

Užasan pogled užasa

Užasan pogled užasa

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj