‘Funky Forest: The First Contact’ (2005) | Žuti titl

‘Funky Forest: The First Contact’ (2005)

Što se događa? Ne pitajte mene...

Što se događa? Ne pitajte mene…

Film kakav bih ja snimio da mi daju novce i japanski mozak.

Već je kod ‘Taste Of Tea’ bilo jasno da se Katsuhito Ishii poprilično zaljubio u nadrealizam, ali da će ga uhvatiti do te mjere da će samo godinu dana kasnije snimiti film kakav je ‘Funky Forest’… E pa, to nitko, a ponajmanje oni koji su ga još do prije nekoliko godina nazivali ‘japanskim Tarantinom’, nije mogao očekivati.

‘Funky Forest’ je jedan od najluđih filmova koje sam gledao u životu (a vjerujte, gledao sam ih puuuno koji bi se dali ubaciti u tu kategoriju!), dvoiposatna kompilacija kratkih, razlomljenih i apsurdnim skitovima isprekidanih pričica oslonjenih o ‘jezik snova’, a podijeljenih na A stranu i B stranu – suludi prvi dio i ozbiljno ‘poremećeni’ drugi dio.

Jednostavno nema načina na koji bih vam opisao o čemu se u ovom filmu radi, a čak ni riječi nisu dovoljne da bi se pobrojalo i objasnilo što se sve zapravo dešava. Reći ću samo da je ovdje manje-više većina glavne glumačke postave iz ‘Taste Of Tea’ (Tadanobu Asano i Susumu Terajima kao glavni šefovi, a tu su i klinka pa čak i plesač s plaže) te da ako ne pogledate ovo čudo nad čudima, jednostavno nikada nećete što znači riječ Sloboda i kakve sve predivne stvari ona izrodi kada se susretne s neograničenom maštom i hiperpozitivnim ludilom. Sredine nema – voljet ćete ga ili mrziti, ali to je ionako manje važno… Važno je da se opustite. I gledate raširenih očiju i još raširenijeg srca.

Glazbeni odgoj

Glazbeni odgoj
Carevi

Carevi

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:2 komentara

  1. Luka says:

    Je li netko od vas gledao ovo http://twitchfilm.com/2011/10/what-once-was-funky-is-now-warped-the-warped-forest-trailer.html ?

    Google ne pomaže za pronalazak filma, vidim da je samo prikazan po festivalima nekim . Imate li vi više informacija o DVD izdanju ili slično?

  2. Marko says:

    Nažalost ne. Nakon trailera i nekoliko festivala potpuno je nestao.

Komentiraj