‘Fatal Love’ (1993) | Žuti titl

‘Fatal Love’ (1993)

Nasilje

Nasilje

Seks, nasilje i ludilo iz Hong Konga – da, još jedno!

Ellen Chan i Michael Wong u trileru o policajki na tajnom zadatku i sajko biznismenu koji dila drogu i ubija žene – još jedan klasični dan u svijetu hongkonškog Cat III filma. Svijetu po kojem možemo svakodnevno kopati i pronaći po jedan zagubljeni naslov Cat III eksplozije devedesetih, a nikada ne ostati bez materijala za gledanje.

Sad, koliko svi ti naslovi opravdavaju etiketu, druga je stvar, no čak i kada omjer nasilja i seksa nije izbalansiran, uvijek se nađe razloga za potrošiti osamdesetak minuta na ovakvo nešto, pa makar i bili u životnoj misiji (poput mene) kompletiranja zbirke orijentalne filmske eksploatacije.

‘Fatal Love’ nije u gornjem domu, ali ima svojih trenutaka – u prvih pola sata svjedočimo svega jednoj uznemirujućoj sceni nasilnog seksa (od rezanja skalpelom i spaljivanja cigaretom do konačnog nokauta), a potom stvari zaokreću u radikalnijem pravcu, s jedne strane klasično kombinirajući dosadnu dramu, nategnuti triler i glupavi humor, a s druge uplovljavajući u krvavi teren snuff filmova, nekrofilije i šopanja staklom. Taman za upotpuniti zbirku, ali file under ‘light’ materijal.

Seks

Seks
I još malo nasilja

I još malo nasilja

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj