‘The President’s Last Bang’ (2005) | Žuti titl

‘The President’s Last Bang’ (2005)

Jebote, curi ti nešt' iz vrata!

Jebote, curi ti nešt’ iz vrata!

Smrt diktatoru!

Iliti ozloglašeni, kontroverzni film Sang-soo Ima (‘Tears’, ‘The Housemaid’), ‘ozloglašen’ po tome što su ga u Koreji cenzurirali, iako je Im, umjesto suptilnog rezanja dokumentarnih scena studentskih prosvjeda, odlučio ostaviti crno usred filma – nek’ se zna da se ni danas, nekoliko desetljeća nakon uspostave demokracije, zemlja nije u stanju potpuno suočiti sa svojom mračnom prošlosti.

Priča je to o atentatu na generala Park Chung-heeja, južnokorejskog diktatora koji je šezdesetih došao na vlast zahvaljujući vojnoj hunti, snimljena poput mješavine klasičnog političkog trilera i satiričnog prikaza ludila ekstremne desnice, na čelu s Parkom, crnohumornom figurom opsjednutom mladim djevojkama, Japanom i megalomanskim idejama tipičnim za totalitarnu patologiju.

Parka je roknuo njegov bliski prijatelj, glavni državni špijun, a kako veći dio filma funkcionira kao kombinacija drame i crne komedije, ‘The President’s Last Bang’ jako je fina kino-zabava koja će vas usto i naučiti ponešto povijesti.

presidentlastbang2

Predsjednikov BANG!
The President's Last Bang

Povijesni trenutak

Image Vidi trailer

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj