‘Hong Kong Bronx’ (2008) | Žuti titl

‘Hong Kong Bronx’ (2008)

Noćni život

Noćni život

Gangstersko ultranasilje iz Hong Konga.

Još jedan film u kojem pripadnik trijada pokušava okrenuti novi list, započeti ispravni život i bla bla, ali nikako mu ne ide jer ima previše starih računa koji nisu došli na naplatu – drugim riječima, još jedno veselje za ljubitelje ‘trijadskog gangsterskog filma’, posebno kada govorimo o eksploatacijskom, B modu. ‘Hong Kong Bronx’ (kakav je to naslov?) namjerno je ciljao na Cat III status, a zašto, jasno je već u prvoj sceni akcije, kada dva klinca bivaju izmesarena mačetama na šoferšajbi parkiranog automobila, dok litre krvi špricaju po staklu, a dijelovi tijela lete po brisačima…

Jordan Chan (‘Wo hu’), stalna njuška filmova o trijadama, i ovdje se zatekao u svijetu droge, gangsterskih ratova, policije…, a  potom i osvete. Jako krvave osvete, koja slijedi kada drama utihne.

Iako u osnovi B-produkcija, ‘Hong Kong Bronx’ je vizualna poslastica – noćni Hong Kong, neon, krv… sve izgleda kao bombon. Čak i školarka koja kolje ima ružičasti skalpel! Jedino što je CGI krv u nekim scenama čisti crtić, ali to joj na neki način daje karikaturalnu, stripovsku osobinu koja fino balansira okrutnost, a i paše uz crteže kojima su isprekidane scene borbe.

Zakucavanje

Zakucavanje
Iznošenje smeća

Iznošenje smeća

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj