‘Murder Loves Killers Too’ (2009) | Žuti titl

‘Murder Loves Killers Too’ (2009)

Bilja gutačica (noževa)
Bilja gutačica (noževa)

Slasher koji se pretvara u dramu. Otprilike.

Dovoljno je pogledati plakat i jasno je na koju se eru oslanja ovaj moderni, jeftini slasher zaljubljen u grindhouse. Ipak, užasno niska produkcija nije se previše zamarala skidanjem estetike razdoblja i žanra u samom stilu, a iako nije posve jasno kada je u terenu hommagea, a kada parodije, 'Murder Loves Killers Too' ipak ostaje gledljivim niskobudžetnim hororom, koji je u isto vrijeme i blesava kvazikomedija i očiti fanovski spomenik redateljevoj (Drew Barnhardt) kućnoj zbirci VHS-a i DVD-a.

Temeljnu postavu radnje ne treba ni objašnjavati – skupina tinejdžera odlazi tulumariti u vikendicu u šumi, naravno… No tu je Big Stevie, koji ih tamani redom, sve dok posljednja djevojka nije prisiljena finiširati stvar. Hoće li preživjeti i zašto su svi osim nje roknuti u prvih pola sata filma?

Nije da nećete moći spavati bez odgovora na ova pitanja, no 'Murder Loves Killers' Too' traje samo sedamdeset minuta, a ima i sisa i krvi. Ne puno, ali ima.

Šutnja je zlato
Šutnja je zlato
Jedini goli par u filmu
Jedini goli par u filmu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj