‘Swamp Shark’ (2011) | Žuti titl

‘Swamp Shark’ (2011)

Ajkula nam pojela aligatore!

Ajkula nam pojela aligatore!

Močvarni, a morski vauvau!

SyFy, baš kao i japanski producentski kolege Sushi Typhoon, postaje sve luđi, zabavniji i nevjerovatniji. Ideja je ovaj put bila

“Ralje” smjestiti na jug Amerike, tamo gdje ja aligator kućni ljubimac, žvakanje duhana sportska disciplina, a biti šerif najbolji posao na svijetu. A kako morskog psa pretvoriti u močvarnog jer ipak nije u redu da bude isti — pozeleniti ga, dati mu malo reptilskih ljuski i, za svaki slučaj izmutirati u megajakog stvora, kao alibi za kasnija, vrlo logična pitanja i nejasnoće.

A radnja? Lokalnoj južnjačkoj restauraciji policija zabrani daljnji rad zbog istrage masakra udomaćene turističke atrakcije – krda aligatora. Policija ne vjeruje svjedočenju o krivcu “peraji nalik morskog psa” pa stradala obitelj samostalno odluči uhvatiti proždrljivu neman, dokazati da je ono što su vidjeli istina ne bi li tako spasili obiteljski biznis i kruh svoj svagdašnji, a lokalni šerif (jedan jedini i neponovljivi Robert Davi) ih se svim silama trudi spriječiti, ne bi li prikrio svoju umješanost u cijeli slučaj i pojavu čudne vrste u do tad mirnom močvarnom gradiću.

Oh čega tu sve ima… odjedanja glave policajcu koji stoji na molu, sprdanja od kraja “Ralja”, jedenja žrtava na obali, ribljeg ventiliranja,… uz suludi CGI i predobru violine / banjo / usna harmonika glazbenu podlogu. Baš za dobro se zabaviti — smislenije nego Eurosong, manje predvidljivo nego Porin, a gotovo već nakon devedeset minuta.

Šerif je zakon, a ja sam Šerif

Šerif je zakon, a ja sam Šerif

To su ti nevjerovatni biseri malih budžeta

To su ti nevjerovatni biseri malih budžeta

trailer

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: