‘Prison On Fire’ (1987.) | Žuti titl

‘Prison On Fire’ (1987.)

ImageZašto toliko volimo zatvorske filmove? Zato što nam pokazuju da ako i napravimo nekakvu pizdariju u životu, zatvor ipak nije toliki pakao kakav mislimo da jest? Ili da nas drži podalje od pizdarija, upravo zato što je zatvor veći pakao nego što smo ikada mislili? Štogod bio odgovor, ovaj odlični hongkongški klasik poručit će vam oboje – zatvor je rupetina u kojoj se klešaju sadizmi čuvara i zatvorenika, ali i mjesto za ugodno druženje, stjecanje novih prijateljsteva, šoru i šegu. I natezanje pitona na švercane porno časopise umjesto ševe…


Zatvorski film starog majstora Ringa Lama (ako se žanr sa ženama u zatvoru naziva WIP – woman in prison – možda bi ovo trebalo zvati MIP?) ima sve što vam treba – indijca s turbanom zaduženog za kopanje po debelom crijevu novopridošlica, fajtove suprostavljenih gangova, kenjanje na čučavcu s nogom u gipsu te Chow Yun Fata u ulozi komičnog oduška i iskusnog frajera u isto vrijeme. Hard-faking-boiled!


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj