‘The Gangster’ (2012) | Žuti titl

‘The Gangster’ (2012)

Noževi

Noževi

Tajlandska gangsterska epopeja.

Posljednjih nekoliko godina u modi su tzv. povijesni gangsterski filmovi, sage o razvoju nacionalnog organiziranog kriminala upakirane kao manje-više skladne mješavine drame i nasilja – u tajlandskoj verziji skokovi s klaonice na melodramu znaju biti urnebesni, ali ovo putovanje kroz razvoj thai mafije svejedno je sočan komad moderne tajlandske retro-kinematografije, odlično djelce u režiji Kongkiata Khomsirija, autora klasika ‘Slice’ i odličnih nastavaka ‘Art Of The Devil’, kao i scenarista ‘Bang Rajan’ i ‘407 Dark Flight’.

‘The Gangster’ nas vodi kroz desetljeća razvoja, sukoba i ludila u undergroundu formiranog na krilima buntovnog bitništva rock and rolla pedesetih, a finaliziranog u paralelnim ekonomijama uličnih gangstera i državne mafije koja reketari i vlada preko svog prljavog vojno-policijskog aparata.

U samom srcu priče leže sukobi, prijevare i prijateljstva Joda, Daenga i niza drugih kriminalaca iz Bangkoka pedesetih do sedamdesetih, a oko nje imamo red drame, red tučnjava s noževima i mačetama, gnječenja lubanje kamenom i puno mitraljeza u vatrenom finalu.

Tulum zagarantiran!

Pištolji

Pištolji

Mitraljezi

Mitraljezi

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj