‘Čovjek zvan Trinita’ (1971.) | Žuti titl

‘Čovjek zvan Trinita’ (1971.)

ImageAh, ta mladost. Jedan od ponajboljih špageti westerna svog doba nakon bogtepita koliko godina ponovo se zavrtio pred mojim očima, samo ovog puta umjesto u požeškom kinu Central na CD-u i u DivX playeru.

Trinita aka Trinity smrdljivi je lutalica koji u jednom gradu pronalazi svog brata pljačkaša, novopečenog šerifa. Zahvaljujući rodbinskim vezama, ali i činjenici da je najbrža ruka Zapada, postaje njegov zamjenik, a zajedno se bore protiv gradskog moćnika, koji nezakonitim metodama želi protjerati mormone iz obližnje doline…

Zatvor u yumi, Bud Spencer koji nokautira udarcima poput Obeliksa, tuča u saloonu, legendarna tema sa zviždanjem, šora s tavom… Koji klasik!

Redatelj Enzo Barboni 1995. godine režirao je povratnički ‘Sons Of Trinity’ te tako nastavio špageti avanture sa sinovima glavnih likova, Trinite i Bambina, koje glume Heath Kizzier i Keith Neubert. Nisam gledao pa, ono, ako ima netko možda…

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:1 komentar

Komentiraj