‘Fight Back To School’ (1991.) | Žuti titl

‘Fight Back To School’ (1991.)

ImageStephen Chow u školi! Što da vam kažem – ako je njegov stil humora vaš cup of tea, zgrabite i eksajte šalicu! Iako ovaj film nije režirao Chow, nego Gordon Chan (snimio i serijal ‘Royal Tramp’ s Chowom), paket ludila je otprilike isti. Naravno, nije toliko dobro kao Stephenove akcijske komedije (posebno ‘King Of Comedy’, ‘God Of Cookery’ i ‘Kung Fu Hustle’), ali je jedan od urnebesnijih komada hongkongškog smijanja ranih devedesetih.


Stephen Chow je policajac Star Chow, kojeg šef šalje na tajni zadatak u školu, ne bi li glumio da je 17-godišnjak i pronašao mlade bandite koji su šefu maznuli najdraži pištolj. Chow žvače kondom i puše balone, pretvarajući se da je riječ o žvakaćoj gumi. Spava na satu pa ga profesori gađaju prljavom spužvom. Pagerom se dopisuje s policijskom postajom pokušavajući dobiti odgovore za test. Zaljubljuje se u mladu, zgodnu učiteljicu koja mrzi policajce. Razbije školske nasilnike pa postane glavni školski boss, protiv svoje volje. Pa se bori protiv trijada u labirintu. A glazba je kao iz ‘A je to’. Zakon.


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj