Početna

TV serije


Come on baby, light my fire

B strana (2012)

Skok preko ruba znanosti!

Zaprešićki rock-steady šampion Mrle mi je, koju minutu prije nego se Felix bacio na Zemlju i uz voćni dim dvije jabuke iz nargile, otkrio nevjerovatnu stvar — Bare ima svoj show na CMC televiziji! Nisam čuo, nisam gledao, ali sam negdje naletio na neki intervju u kojem vođa Majki objašnjava da mu je sve to gnjavaža i da mu se ne da biti voditelj pa sam valjda zaključio da ništa od svega. Ali ipak je nešto bilo... YouTube je stvarno najbolja stvar ikada jer je netko marljiv (ACAnte1899 kralju, care, asu) postavio cijele epizode Goranove voditeljske avanture nazvane B strana.

Format je talk-show s elementima Noćne more i Na rubu znanosti, a polusatni "razgovor, ne intervju" s dvoje gostiju u studiju improviziranom poput dnevnog boravka, stvarno proleti. Na momente sulud u frustraciji svakodnevicom i političarima, na momente nevjerovatan i začudan, ali kosntantno direktan i drugačiji, B strana je talk-show kakav još nismo gledali. U nastavku je ipak 4. epizoda (logičan izbor bi bio prva, s Mladenom Grdovićem, ali to bi bio preočit izbor) u kojoj je direktni frontmen Majki ugostio prof. dr. sc. Davora Pavunu, hrvatskog fizičara i izumitelja, te Obaminog savjetnika za energetiku. A onda se pojavio i Saša iz TBF-a. Malo o bogu, malo o Public Enemyju, većinom o životu prije i nakon smrti — pravo malo zabavno televizijsko blago. Ostale epizode su cijele na YouTubeu!

 
Oh boy, that kid is a Dynamo!

'Dynamo: Magician Impossible' (2011-2012)

I kartom i sitnišem i mentalizmom u glavu, oduševi i zaprepasti za Dynamovu slavu!

Magija nam je uvijek bila draga, pogotovo ulična, ona u kojoj trening i tajming šamaraju logiku iz neposredne blizine dok netom provjerene kovanice neobjašnjivo nestaju u ruci pred očima, a baš ta karta koju si pred koju sekundu zamislio se nekim čudom nađe u lijevoj štikli gospođe s druge strane ceste!
Odrastali smo čitajući Mandraka, a televizijski uz Davida Copperfielda i njegova megalomanska nestajanja, letenja i čudesa, namijenjena konzumaciji u precizno postavljenoj dvorani, a s geodoteski narihtanim kamerama TV prijenosa dojam se dočarao i gledatelju ispred malog ekrana. Potom smo upoznali genijalnost Pena & Tellera i zapravo okusili onaj staroškolski hokuspokus tretman uz živčanije i hororu bliskije rutine, a usput se kroz njihov manje magičan, a više reality serijal 'Bullshit' dobro nasmijali tabuima i svetinjama, paralelno spoznavši razornu moć manipulacije. Derren Brown nas je totalno razvalio i zasjeo na tron kralja čudoređa te nas na najbolji mogući način (šokantnom praksom) upoznao s mentalizmom i socijalnim inženjeringom, uz dužno poštovanje i duboki naklon pionirima zanata, a David je Blaine magiju vratio na ulicu pa uz superpoznate frendove ponovno zainteresirao TV kuće na produkciju mađioničarskih emisija, a gledatelje uvjerio da se i iluzija nadograđuje, upotpunjuje i mijenja te da je i dalje vrijedi gledati, popularizirati i tako otvarati prostor nekim novim klincima sa svježim idejama.

"Nova era" interneta, globalizacije i celebrity kulture dočekala je i svog mađioničara s dovoljnom dozom starog, ali i svježeg materijala — Steven Frayne je u tinejdžerskim danima odrastao u ne baš pitomom jorkširskom gradiću Bradfordu te je iskoristio djedove iluzionističke savjete i prve trikove da bi s grbače skinuo školske zlostavljače. Uz skromnu financijsku pomoć britanske kraljevske obitelji, na čijem je dvoru često služio kao moderna dvorska luda, kupio je opremu i dignuo YouTube kanal s vlastitim uličnim trikovima, uvijek podloženim recentnom grime i dubstep glazbom dajući do znanja da je ulica najbolji filter za ono što radi. S vremenom je mali Steven postao karizmatični Dynamo i vrlo traženi zabavljač u VIP ložama te na korporativnim banketima diljem svijeta, a javnu hvalu nisu mogli suspregnuti niti globalno poznate face poput Willa Smitha, Chrisa Martina i Snoop Dogga dok britanski nogometaši, čiji je Dynamo veliki navijač, u svlačionicama zbunjeni prepričavaju sulude trikove kojima ih je sitni, ali dinamitni Steven izložio.

Kako to već u pričama o uspjehu obično bude, klinac iz geta sa špilom karata i Crohnovom bolesti dobiva vlastiti, kvalitetno producirani TV show kojem je ovih dana upravo završila druga sezona emitiranja.
Zarazan je to spoj ulične magije, turističkog putopisa i prodavanja finti svjetskim celebrityjima u kojem iz epizode u epizodu kroz razne gradove, Dynamo demonstrira kartaške vještine, nadograđene "standardne" rutine i strast za dobro izvedenom iluzijom. Tako je meštar hodao po Temzi, levitirao u podnožju Isusa u Riju, uvalio mobitel u pivsku bocu, zamijenio Colu s Fantom u neotvorenoj limenci, prognozirao sve rezultate Europskog nogometnog prvenstva i pogađao karte na sto načina kroz Mohawe, geto i soweto pa je u godinu i pol od zabavljača poznatih&slavnih i sam postao ravnopravni gazitelj crvenog tepiha. Frendovi iz djetinjstva kažu da je i dalje onakav kakav je uvijek i bio — ljudina, zajebant i pravi prijatelj kojeg slava i Rolex nisu promijenili, a jedina drugačijost jest što ga Jay-Z zna nazvati da vidi kako je pa moraju na pola sata prekinuti prijateljsku partiju pikada u bredforskom pubu.

 
Meštar ceremonije!

'Funny as Hell' (2011)

Get-up, Stand-up!

Novi televizijski show 'Funny as Hell' u produkciji kanadskog HBO-a vraća stand-up u svojoj punoj rutinerskoj formi na ne više tako male ekrane. I dok se nekad migriralo iz intime zadimljenih klubova s 5 promila u zraku u ziheraški teren filtriranog kabelskog programa "za svaku obitelj", danas se humor i društvena kronika vraća na početak jer komičar najbolje trenira svoje rutine, pristup i teme pred publikom uživo u stvarnom necenzuriranom svijetu. I zašto ne takvo čisto i ponekad eksplicitno iskustvo dovesti gledateljima, a ne okljaštriti očerupati i upakirati u obiteljski provjeren kasnonoćni projekt koji na poslijetku završi kao diuretik zvan Jay Leno?

Stand-up je otupio hiperinflacijom televizijskih kanala čija uredništva su, da bi popunili prostor između reklama, producirali sve i svašta samo da se već poprilično lako-zabavljivo gledateljstvo što je moguće duže zadrži pred ekranom ne bi li se zadovoljilo veliki apetit masmarketinške industrije. U takvom svijetu je 'Funny as Hell' Iznenađujuće dobar izbor komičara koji se nakon kratkih, ali sadržajnih sedam-minutnih obraćanja smjenjuju na pozornici te necenzurirano iznose svoja neugodna, radikalna, ali najprije iskrena zapažanja o životu u modernom i razvijenom svijetu. 

   
Neuništivi šef Steve

'Weed Wars' (2011)

U njihovoj ulici prodaje se trava i prodaje se dim! I to na tone.

Novi dokumentarni reality serijal američke TV kuće Discovery, osim što je mudro "posudio" naslov popularne igrice i tako sigurno brže došao do birane publike, bavi se i najlukrativnijom kalifornijskom "apotekom" medicinske marihuane — "Harborside Health Center", točnije vlasnicima obiteljskog posla koji okrenu 21 milijun američkih dolara godišnje. Legalno!

Kako to obično biva, gdjegod je velika lova u pitanju, paradoksi su sve veći pa tako poduzetna obitelj DeAngelo po kalifornijskom zakonu smije prodavati marihuanu uz posebne propise, ali i mora platiti milijun dolara godišnjeg poreznog predujma i to u izuzetno kratkom roku. Uz snalaženje, odgodu i konstantno kemijanje kako poštovati zakon i platiti parafiskalne namete te voditi posao kao neprofitna organizacija, moraju se potruditi ne bankrotirati uz konstantni kamen nad glavom jer po saveznom zakonu ikakvo posjedovanje i prodaja marihuane spada u zloporabu i teško kazneno djelo te gazdi Steveu, obzirom na 95.000 stalnih kupaca i količinu prodane gandže prijeti i do 4 doživotne robije, ako mu ikad federales ulete u dućkas.

Plejada živopisnih poduzetnika koji kao da su iskočili iz pisače mašine Huntera S. Thompsona pa baš poput njegovih antijunaka, ganjaju (može se pročitati i gandžaju) svoju verziju američkog sna i izvrsno odgovaraju kao društvo u ovo kenjkavo nit sam jesen, a nisam ni zima vrijeme. Oaklandski strah i prijezir marihuanskog posla prolaze direktor financija koji večer prije saslušanja o Žalbi sudskom vijeću na milijunski predujam ne pretražuje paragrafe zakona već pali solidno veliki bong jer "najbitnije je ostati smiren", šef Steve koji prije bitnih promotivnih govora voli maznuti viskopotentne čokoladice, njegov ništa manje impresivni brat o kojem bi se dala i knjiga napisati te tridesetpetogodišnji radnik na kasi - neuspjeli uzgajivač čija majka, doktor psihologije tugu tuguje nad bezperspektivnom perspektivom svoga sina. A ako to nekome slučajno nije dosta na raspolaganju je cijela plejada klijenata-pacijenata sa raznim iskustvima, čudnim sudbinama i dubokim životnim filozofijama.

Pitak, edukativan i vrlo zadimljen serijal uz prigodan soundtrack te Snoop Doggovom temom na špici. Weed Wars je jedan od rijetkih trenutaka kad bih stvarno volio imati i olifantilno iskustvo gledanja televizije zbog impozantne količine vrhova koji prođu kroz kadar. I da, nema loših CGI efekata da upropaste dojam pa je i to svakako plus.

 
Čuvari reda, mira i nadnaravne sigurnosti

'Death Valley' (2011)

'Reno 911' s vampirima, zombijima i vukodlacima.

Starije generacije uporno su razočarane činjenicom kako MTV više skoro pa da i nema veze s glazbom i njenom promocijom jer se brzim internetom u svakom kućanstvu štošta promijenilo u pronalaženju i distribuciji produkcije zabavne industrije. MTV je da bi spasio što se spasiti da, target pronašao u "zaglupljenim" mladima, vizualno odgojenima na nabrijanim igrama i filmskim blockbusterima koji se snimaju u hali pa se sav ambijent naknadno "crta" na kompjuteru. Takva generacija u nebesa je vinula jeftine i bezscenarističke TV projekte poznate kao "reality show", a umjesto da se priključi mantri "zabrinute" javnosti, MTV je pokrenuo svoj niz takvih showova te u kratkom vremenu ponudio lepezu "debilnih" protagonista koji se "natječu" u bedastim zadacima tipa "osvoji mamu svoje cure nakon što si zbario baku". Gledanost i popularnost je uporno rasla, a glazba postajala prostor kojim će se popuniti rupe između reklama emitiranih u pauzi dva showa. Nek misli tko što želi, MTV je uspio zadržati publiku, te sa Guido-reality megahitom 'Jersey Shore' srušio rekorde gledanosti, a nedavno je čak iz slogana maknuo "music television" i time priznao vlastitu kapitulaciju ideje glazbene televizije te da "nomen" nije uvijek i "omen".



Sinoć je premijerno prikazana i prva epizoda nove serije 'Death Valley' koja u "dokumentarističkom" stilu prati kalifornijske policajce u borbi protiv nadnaravnih pojava — zombija, vampira i vukodlaka. I ne, ne radi se o romantičnoj interpetaciji Dylana Doga ili Marty Misterije, već su krvoločni gadovi zapravo dio kriminalne svakodnevice i u opisu policijske dužnosti te se kontrola njihovog ponašanja logično nadovezuje na krilaticu "to serve and protect". Tako nije čudno da kamion krivuda cestom jer je vozača okinuo puni mjesec te se počeo pretvarati u vukodlaka u vožnji, vampirska prostitucija je u porastu jer moral postaje vrlo upitan ako je decilitar krvi u pitanju, a zombiji provaljuju po dućanima, ne zbog namirnica nego su gladni za kupcima i vlasnicima.

'Death Valley' kapitalizira uspjeh 'Walking Deada' i spaja ga s "reality" konceptom i nudi zabavan, agresivan i na momente krvav show, baš u skladu s očekivanjima.

   
  • «
  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  » 
  •  Kraj 
  • »

Družimo se:

TwitterFacebookYoutubeTumblrFeed

Nasumični

pret sljed

Killer Zombie Garden Dwarfs - dio 1.

Killer Zombie Garden Dwarfs - dio 1.

Condor Peasant & Venom Triad vs Attack Of The Killer Zombie garden Dwarfs From Space   Počelo je počelo! OK. Ne baš danas već prije više od mjesec dana no eto, tek sada odlučili smo početi pratiti produkciju ovog...

Administrator / 11. Travanj 2007. / Žuti titl produkcija

'Show Must Go On' - reality apokalipsa u novom hrvatskom…

'Show Must Go On' - reality apokalipsa u novom hrvatskom filmu

'Show Must Go On'Nedavno smo pisali o hrvatskom dugometražnom amaterskom filmu 'Vektor', postapokaliptičnoj priči iz Hrvatske, a već stižu vijesti o još jednom, nešto profesionalnijem i skupljem hrvatskom uratku, ali s istim (post)apokaliptičnim temeljima! Ako...

Velimir / 04. Veljača 2010. / p-q-r-s-t

'Descent' (2007)

'Descent' (2007)

And now something for the ladies...Rape & revenge za 21. stoljeće. Silovanje & osveta – jedan od najprofitabilnijih i najozloglašenijih žanrova eksploatacijske ere odavno je napustio svoj velebni život u sedamdesetima i osamdesetima, a sada, u...

Velimir / 02. Veljača 2008. / a-b-c-d-e

‘The Professionals’ (1966.)

‘The Professionals’ (1966.)

Jedan od onih westerna nakon kojih na satu Prirode i društva ne crtaš hranidbeni lanac u biljnoj zajednici visokih trava već kauboje, meksikance, dinamit i puno konja, a sve to u ogromnom kanjonu pa moraš...

Marko / 18. Ožujak 2005. / p-q-r-s-t

'Cherry Tree Lane' (2010)

'Cherry Tree Lane' (2010)

Home invasion/klinci izvan kontrole za 2010. – po britanskom receptu.Nedavno sam prisustvovao jednom jako zanimljivom razgovoru – jedna se osoba požalila drugoj kako ga je neki klinac opalio šakom u glavu, a kada ga je...

Velimir / 09. Listopad 2010. / a-b-c-d-e

'Fight For Your Life' (1977)

'Fight For Your Life' (1977)

Sranja s djecom snimala su se davno prije Nicka PalumbaRasno obojena osveta sedamdesetih. Jedan od nebrojenih ozloglašenih komada 70's sadizma, nadžanra o kojem smo itekako puno pisali u Povratku Žutog titla, ali i na ovom siteu....

Velimir / 22. Rujan 2006. / f-g-h-i-j

'Raging Sharks' (2005.)

'Raging Sharks' (2005.)

Kapetan tuđinac kojemu baš i ne ide vožnja u rikverc Vanzemaljci, torpeda i pobješnjeli morski psi Vanzemaljska krstarica se frontalno zabije u zemaljski satelit. Eto, događa se i inteligentnijima od zemljana. Uslijed žestokog sudara, pogonski...

Marko / 06. Ožujak 2006. / p-q-r-s-t

'Američki ninja' – hrvatsko DVD izdanje

'Američki ninja' – hrvatsko DVD izdanje

'Američki ninja' doputovao do Hrvatske - konačno! Nikad neću zaboraviti premijeru 'Američkog ninje' u kinu u Požegi, osamdeset i neke, i gužvu koja je nastala kada je horda ljudi navalila na blagajnu, uzrokujući kaos do te...

Velimir / 17. Ožujak 2008. / a-b-c-d-e

'Evil Toons' (1992)

'Evil Toons' (1992)

David Carradine, Dick Miller i četiri djevojke koje ne znaju glumiti, ali vole pokazivati svoje (velike) sise. I jedan nacrtani demon. Recept za klasik! Urnebesno blesava seksi-horor-komedija – godina je 1992. i uspjeh 'Zeke Rogera'...

Velimir / 27. Lipanj 2006. / a-b-c-d-e

'Robo Vampire' (1988)

'Robo Vampire' (1988)

RobokapKineski 'Robocop'. Soldier #1: Now that Tom is dead, I want to use his body to create an android-like robot. I'd appreciate you approving my application. Soldier #2: You're assured of success? Soldier #1: Yes. Soldier...

Velimir / 05. Listopad 2006. / p-q-r-s-t

Na mreži

Prije jednog tjedna
Prije2 tjedan(a)

Twitter:

Plakati