‘Death Ship’ (1980) | Žuti titl

‘Death Ship’ (1980)

Hladan tuš
Hladan tuš

Ukleti nacistički brod van kontrole!

Špica je kao za 'Pirate s Kariba'. Onda malo sliči na ratni film. Pa se pretvara u 'Titanica' za siromahe. Konačno, pojavi se napušteni brod i postaje jasno – aha, to je film o ukletom brodu!

A jednom kad zbunjenost nestane, zabava ostaje – ovo je dobar komad niskobudžetnog old school horora s Richardom Crennom i Georgeom Kennedyjem u glavnim ulogama, koji kapetanski odlučuju ne potonuti sa svojim brodom, već biti jedni od rijetkih preživjelih pa povesti te preživjele ravno u ralje druge opasnosti.

'Death Ship' savršeno pleše između totalno urnebesnog i neodoljivo cool, tj. u nesrazmjeru siromašne realizacije i velikih ideja, što rezultira dirljivim B-tulumom u kojem nakon jednog od najdebilnijih kolaža potapanja ikada kreće pošteno jezovita saga o brodu koji se pojavljuje iz magle i spašava utopljenike, a koji je zapravo – pazi sad! – nacistički brod za mučenje koji od kraja Drugog svjetskog usamljen plovi morima i ubija svakog koga namami na palubu. Drugim riječima, utapa i vješa ljude, nokautira ih kukama, terorizira ih muzikom sa starih gramofona, zaposjeda njihova tijela… Ma, filmčina.

Gle, brod!
Gle, brod!
Ovako napada brodska dizalica
Ovako napada brodska dizalica

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj