‘Cop’ (1988) | Žuti titl

‘Cop’ (1988)

Kuhajte s maštom
Kuhajte s maštom

Briljantni James Woods i jedan pjesnik s uzijem.

Ni na najdubljim morskim dubinama ne možete pronaći ovakvo blago! Prokleto jednostavan, a opet savršeno opak i neopisivo zabavan (iako ne po 'konvencionalnim' mjerilima 80's zabave) film kojeg Woods nosi na svojim nimalo krhkim plećima, saga o policajcu čiji je brak pred raspadom, karijera pred suspenzijom, a smisao za otrovni sarkazam obrnuto proporcionalan smislu za pridržavanje pravila. Sve to uz sasvim dovoljno humora da se tijekom filma nekoliko puta slatko nasmijete, uz krv, prljavštinu i dramu.

Ukratko, on jebe svjedokinje, hladno ubija osumnjičenike i utjelovljuje jednog od onih nenadjebivih junaka na kojima i počiva cijeli akcijski film osamdesetih. Samo što ovo nije akcija, već vrhunski triler o opsesivnom lovu na serijskog ubojicu, adaptacija hard boiled romana dobrog starog Jamesa Ellroya, s feminističkom poezijom kao jedinim tragom u slučaju okrutnih ubojstava žena te suludim finalnim obračunom koji kao da pada s neba i potom vodi do jednog od najboljih filmskih završetaka u povijesti filma, a i šire. Al' stvarno!

Car, kralj i njuška nad njuškama
Car, kralj i njuška nad njuškama
Car, kralj i njuš... shvatili ste....
Car, kralj i njuš… shvatili ste….

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj