‘Dust Devil’ (1992) | Žuti titl

‘Dust Devil’ (1992)

Sad ću te premazati paštetom!
Sad ću te premazati paštetom!

Južnoafrički nadnaravni 'The Hitcher'.

Najgrublje rečeno. S velikim naglaskom na vizualnu poeziju. 'Dust Devil' poznat je po svojim silnim nevoljama sa skraćivanjem minutaže i cijelim cirkusom oko rata za prava na kopije i različite cutove koji je vodio redatelj Richard Stanley. Ja sam gledao verziju od 108 minuta. I ono što sam vidio je OK.

Sanjiv i atmosferičan, a opet krvav i uznemirujući niskobudžetni horor bavi se lutalicom i autostopistom, svojevrsnim pustinjskim demonom koji mijenja oblik i hrani se životima razočaranih i nevoljenih – zasnovano na stvarnom južnoafričkom mitu. Jednog dana zvijer u obliku čovjeka dolazi u grad Bethany, kako bi napojila apetite u pripizdini na rubu propadanja. Ubija, a policija istražuje.

Zvuči jednostavno, a u neku ruku i jest, iako je sve to nakrcano simbolikom i moćnim stilom, koji kompenzira žešća glumačka podbacivanja i pomalo iritantnu teatralnost. Fini gore momenti, taman fino raspoređeni, dodatan su plus, kao i predivna pustinjska lokacija.

This little piggy...
This little piggy…
Namibija
Namibija

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj