‘Art Of The Devil’ (2004.) | Žuti titl

‘Art Of The Devil’ (2004.)

ImageAko ste mislili da je samo afrički film opsjednut urocima, vještičarenjem, vradžbinama i hokus pokus abrakadabrom, eto podsjetnika da je i Tajland u svojoj autohtonoj ponudi uvijek volio, ali i još uvijek voli pozabaviti se takvim temama kao predloškom za horor u obliku brutalne sapunice s izletima u gore. Nešto slično poput mase hongkongških filmova s urocima i posljedičnim riganjem glista & crvi, o kojima smo pisali i u ‘Povratku Žutog titla’.

‘Art Of The Devil’ primjer je kako spojiti tradicionalne uroke i svijet mobitela, Interneta & Mac kompjutera, hit-film o tajanstvenim, crnomagijskim ubojstvima milijunaševe obitelji i novinaru koji istražuje slučaj. Na trenutke izgleda kao niskobudžetni tajlandski horor prepun nepotrebnih slow motiona i loše režiranih skerova, ali na druge trenutke kao skupi šok-tretman sa stilom koji beskompromisno udara u glavu. Nažalost, većinom je mlitav i nikakav, ali i nakrcan riganjem krvi i zgodnim ženama, uz pokoji rave, seks s babom i jednom mrtvom bebom na roštilju.
.

‘Art Of The Devil’ mi je zapao za oko kada sam bio u Tajlandu (s polica svih DVD shopova vrištao je kaver sa ženom koja povraća žilete!), ali ga nisam kupio jer nije imao prijevod. Sada sam se, kada me zaintrigirao info o nastavku (vidi link na plakate na forumu), dočepao bootlega prvog dijela s fanovskim žutim titlom. Ne bih žalio da sam dao desetak kuna za njega u Tajlandu, ali s nekom većom cifrom bih se već osjećao pokradeno.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:

 • ‘Art Of The Devil 3’ (2008)‘Art Of The Devil 3’ (2008)
  Neko ima crve u voću, a neko u trbuhu Novo natjecanje u pretjerivanju – jupi! Bolji od pr...
 • ‘Dark Devil’ (2005)‘Dark Devil’ (2005)
  Riganje cijelih cjelcatih noževaJoš jedan izdanak tajlandskog crnomagijskog gore horora,...
 • ‘Dust Devil’ (1992)‘Dust Devil’ (1992)
  Sad ću te premazati paštetom!Južnoafrički nadnaravni 'The Hitcher'. Najgrublje rečen...
 • ‘The Devil’ (1972)‘The Devil’ (1972)
  Đava te odnijaPolitički prosvjed, freak show i nasilje. Genijalni poljski redatelj Andrej Zu...
 • ‘Mum & Dad’ (2008)‘Mum & Dad’ (2008)
  Čeka na poljubacObiteljski život. Gledao sam ga kad se pojavio na diviksu, ali iz nekog razl...
 • ‘Alien 3000’ (2004.)‘Alien 3000’ (2004.)
  Lijepo je znati da još uvijek ima onih koji će dati nešto novca što im je zapelo u džepu za finan...


Komentiraj