‘Alien Seed’ (1989) | Žuti titl

‘Alien Seed’ (1989)

Heroina!

Heroina!

Svemirci oplođuju po zemlji. Ima li nade?

Dvije su riječi bile presudne pri odluci za gledanje ovog izgubljenog klasika ŽNJ-produkcije –
Eric Estrada. I to što je riječ o izgubljenoj trešini sa zalaska osamdesetih, snimljenoj za toliko malo novca i s toliko malo talenta da uistinu izgleda kao pornić bez seksa. Iako ima i pokoju golu sisu.

Što sve jest za očekivati ako imamo na umu da je ‘Alien Seed’ AIP-ov izravno-na-VHS proizvod, saga o svemircu koji oplodi Zemljanku ne bi li, u svemirskom ‘twistu’ klasičnih sotonističkih filmova sedamdesetih, začeo ‘mesiju’ koji će voditi ‘novi svijet’. Novinar pomaže, vlada odmaže.

‘Alien Seed’ je jedini film u karijeri stanovitog Boba Jamesa, koji je ulaskom u devedesete valjda shvatio da je pametnije baviti mu se građevinom, štrikanjem ili proizvodnjom kišobrana. Srećom, prije negoli je nestao, ostavio nam je ovaj klasik, nešto između SF trilera, snimaka sa svadbe, eksploatacije i eksperimenta na temu ‘kako snimiti film u kojem se praktički ništa ne događa, ali da traje sat i pol i funkcionira kao SF’. E to tek treba znati.

Svemirci!

Svemirci!

Cancer Manova bagra!

Cancer Manova bagra!

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj