‘Kinatay’ (2009) | Žuti titl

‘Kinatay’ (2009)

Turistička ponuda Filipina

Turistička ponuda Filipina

Tako se to radi na Filipinima!

Požurite dok je još u Zagrebu – Brillante Mendoza gost je ovogodišnjeg One Take Film Festivala, a retrospektiva filmova ovog razvikanog i višestruko nagrađivanog filipinskog redatelja stvar je koju se svakako isplati hvatati na velikom platnu.

‘Kinatay’ je jedan od njegovih najpoznatijih filmova, prvenstveno zbog toga što je Quentin Tarantino (a tko drugi?) veliki, javni fan (plus nagrada za režiju u Cannesu), a već negdje nakon 20. minute bit će vam jasno i zašto. Jer iako počinje kao cinema verite obiteljska drama, stil koji je Mendoza apsolutno usavršio, naglo mijenja smjer i pretvara se u road trip – u doslovnom smislu te riječi!

Dobar dio filma nalazimo se u i oko automobila, u kojem skupina pokvarenih policajaca prevozi otetu prostitutku izvan grada, a atmosfera trilera doseže vrhunac savršenom kontrolom odabranih noćnih kadrova i vrhunskom manipulacijom zvuka. ‘Kinatay’ potom skreće u svoju posljednju ‘fazu’, sve dublji i dublji crnjak te konačno šok-finale.

Cjelina? Odmah gledati!

Tako mlad, a tako duboko u govnima

Tako mlad, a tako duboko u govnima

Nijedne nema bolje

Nijedne nema bolje

 

 

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj