‘Man Of Tai Chi’ (2013) | Žuti titl

‘Man Of Tai Chi’ (2013)

'Man Of Tai Chi'

‘Man Of Tai Chi’

Keanu Reeves režira svoj prvi film – u Kini!

Keanu ima misiju – pokazati svijetu da tai chi nije samo jutarnji fitnes za umirovljenike, već i učinkovita borilačka vještina za praktičnu demontažu fizičke opstojnosti protivnika. U jednoj od scena glavni junak čak pobjeđuje MMA fajtera! Da, upravo zato u MMA-u danas imamo točno 0 boraca koji potječu iz tai chija. Ali hej, zato postoji film. I novac Keanu Reevesa da ostvari san koji vjerojatno vuče još od ‘Matrixa’, kada je upoznao glavnog glumca Tiger Chena, kaskadera na oba nastavka klasika braće Wachowski. Osim toga, koreografije u ‘Man Of Tai Chi’ potpisuje upravo legendarni Yuen Woo-ping.

Posljednjih nekoliko godina bile su sjajne za revitalizaciju starih borilačkih formi u kineskoj kinematografiji – uz slavljenje Ip Mana i njegovog wing chuna, dio blockbustera otpao je i na borbenu uporabu tai chija. No ‘Man Of Tai Chi’ nije tipični materijal za multiplekse, prije mješavina moderne orijentalne žanrovske zabave (u kojoj se našlo mjesta i za dežurne ikone kao što su Karen Mok i Simon Yam) i niskobudžetnog fajterskog ludila s najudaljenijih polica videoteka devedesetih, dobar stari koncept psihopatskog bogataša koji organizira no holds barred borbe na smrt, za veselje elite.

Tiger Chen je dežurni heroj, Keanu je glavni negativac, pojavljuje se i Iko Uwais (‘Merantau‘, ‘The Raid’), a film je taman za večernje prikazivanje na RTL-u.

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj